ASRock B550M-HDV X3D Turbo game mod var mı?

TORQUEs

Femtopat
Ryzen 5 5600'den Ryzen 7 5700x3D'ye geçiş yapacağım. Anakartım ASRock B550M-HDV, buradan BIOS sürümlerine bakabilirsiniz:

1) X3D işlemciler için geliştirilen Turbo game mode ayarı tüm X3D işlemcilerde var mı? (5000 serisi, 7000 serisi, 9000 serisi)

2) ASRock B550M-HDV anakartta Turbo game mode ayarı var mı?

3) şu anki BIOS sürümüm 3.40 ve X3D işlemciye geçiş yapacağım için Turbo game mode ayarının olup olmadığına bağlı olarak beta sürüm olan 3.46'ya güncellemeli miyim?

Son düzenleme:
@TORQUEs Maalesef yok hocam.

Peki beta sürüme güncellememi önerir misiniz?

Bir de anakart giriş seviye olduğundan VRM'lere sıkıntı yapmaması için bir şey yapmamı önerir misiniz, eco mod gibi?

@turko35408

Son düzenleme:
Normal modda bırakın hocam. Oyun oynuyorsanız eco mode sıkıntı çıkarabilir. 2 adet beta BIOS yayınlanmış, bence güncelleyin. ASRock anakartlarda BIOS güncelleme sorunu görmedim.

BIOS güncellemesini ve chipset driverini hallettim, Ryzen Master'da bir şeyler yapmama izin vermiyor. Curve Optimizer'ya da otomatik OC gibi, normal mi? Ekstra performans için yapmam gereken bir şey var mı?

Bir de basic view kısmı da gözükmüyor, r5 5600'da gözüküyordu.
@turko35408

Ryzen 7 5700x3D de overclock yapmamazsınız çarpan kilitleri kapalı Curve Optimizer ayarını BIOS'tan yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Ryzen 7 5700x3D de overclock yapmamazsınız çarpan kilitleri kapalı Curve Optimizer ayarını BIOS'tan yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

PBO 2 tuner ile tüm çekirdeklere -30 verip olay zamanlayıcısından her başlangıçta çalışmasını sağlasam olur mu?
Ayrıca PBO tuner'ın açık kalması önemli mi?

BIOS'tan yapmam daha iyi olacaksa yardım ederseniz sevinirim.

Boşuna o kadar uğraşmana gerek yok biosa gir > advanced > amd overclock > pbo içinde curve optimizer var oradan -30 girebilirsin zaten fazlasını girdirtmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…