ASROCK G41C-GS Anakart ile AMD FX İşlemci Uyumu

1stanbul

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Knight Online oynuyorum elimde Intel Quad CPU Q9300 2,50 GHz 4 çekirdek eski bir işlemci var ara ara oyun oynarken kasılmalar oluyor. Ben işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. CPU kalabalık alanlarda sürekli 100'lere kadar çıkıp düşüyor. O yüzden işlemcimi değiştirmek istiyorum ve sizlerin tecrübesınden yardım almam gerekıyor. Elimde Asrock G41C-GS Anakartım var bu islemciler bu anakarta uyar mı?

AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Önbellek 32nm İşlemci
AMD FX X4 4300 Soket AM3+ 3.8MHz 8MB Önbellek 95W 32nm İşlemci
Uyarsa sizce hangisini almalıyım?
NOT: Bir de Knight'ın işlemciden dolayı kastığından da tam olarak emin değilim bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar var ise sevınırım.
Bir de işemciye 2 yıldan fazladır termal macun sürdürmedım hiç ondan dolayı da kaynaklanıyor olabilir mi ?

• ASRock G41C-GS
  • Zeppelin 4GB RAM DDR3 1333 MHz
  • Intel Quad Cpu Q9300 2,50 GHz 4çekırdek islemci
  • Nvidia Geforce GT730 2 GB 128 bit

Elimde şu an sınırlı bir bütçem var 400 lıra kadar o yüzden önerilerinizi ona göre yaparsanız çok sevinirim şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel anakartta AMD işlemci kullanamazsın.
Ayrıca Q9300 Knight Online için fazlasıyla yeterli. Isı kontrolü yap, duruma göre termal macun yenile.

İnceledikten sonra işlemcin bana kalırsa yeterli bir işlemci temiz bir Windows yüklemesiyle ve güncel sürücülerle daha iyi sonuclar alabilirsin. Bu arada sıcaklık değerlerine baktın mı ? Son olarak Asım beyin dediği gibi soketler uyumsuz işlemci değisimini sadece LGA775 soketli işlemcilerle yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…