ASRock G41C-GS anakarta hangi işlemci daha iyi gider?

Resul Emre

Centipat
Benim IPXD1-43 anakartım bozuldu ve "kendi" araştırmam sonucu bu anakart eski anakartımdaki bileşenlere uyuyordu. İşlemci ve ekran kartı haricinde bir şey değiştirmeyi düşünmüyorum, zaten giriş seviyesi bir bilgisayar olsa bile bana yeter. Ekran kartı olarak RX 460 iyi gider diye düşündüm. Ancak İşlemci konusunda karar vermekte çok zorlandım ve size danışmak istedim. Anakart şunları destekliyor;

LGA 775 for Intel® Core™ 2 Extreme / Core™ 2 Quad / Core™ 2 Duo / Pentium® Dual Core / Celeron® Dual Core / Celeron, supporting Penryn Quad Core Yorkfield and Dual Core Wolfdale processors

Bunlar biraz eski olduğundan pek bir şey bilmiyorum. hangisi iyidir, hangisi kötüdür falan. Ayrıca anakart 1333MHz destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın oraya bakmadım. 775 Pin için Intel Core 2 Quad Q9500.
GHz ne kadar yüksek olursa bilgisayarda yapılan işlemlerin süresi bir o kadar da azalır. Çekirdeğin ise çoklu veya tek performans gücüne bakılır. Çoklu çekirdek genelde render gibi işlemler için kullanılır. Tekli çekirdek ise genelde oyun performansı için kullanılır. Tabiki bu durum işlemciden işlemciye farklılık göstermektedir.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın oraya bakmadım. 775 Pin için Intel Core 2 Quad Q9500.
GHz ne kadar yüksek olursa bilgisayarda yapılan işlemlerin süresi bir o kadar da azalır. Çekirdeğin ise çoklu veya tek performans gücüne bakılır. Çoklu çekirdek genelde render gibi işlemler için kullanılır. Tekli çekirdek ise genelde oyun performansı için kullanılır. Tabiki bu durum işlemciden işlemciye farklılık göstermektedir.
yardım için teşekkürler şimdi bu işlemci olayını anladımm :3

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı