Asrock G41M-VS3 sisteme 4 GB çift kanal RAM takamıyorum

Daha fazla  
Asrock G41M-VS3 Anakart
İntel Pentium Dual Core E6700 İşlemci
Nvidia Geforce 9500GT
Gskill DDR3 1333 MHz CL9 2 GB ram
HiLevel DDR3 1333 MHz 2GB Ram

Bilgisayarım 1 ay önce arızalandı ve açılmıyordu, technopat sosyalde hemen konu açtım ve sağolsunlar bana yardımcı oldular, ram ve psu'yu değiştirmem söylendi bende değiştirdim ve sorunum çözüldü.

Sistem özelliklerinde belirttiğim hi-level ram eski arızalı diye takmadım ilk başlarda, geçenlerde bu rami test etme fırsatı buldum ve ram çalışıyor, sorunum şu gskill ve hi-level ram leri birlikte kullanamıyorum. Aynı anda taktığımda sistem açılıyor bios açılış ekranında kalıyor, bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hi-level ram cl değeri hakkında bir bilgi bulamadım.
  • HLV-PC10600D3/2G modeli bu

Genelde aynı marka hatta aynı model bellekler tavsiye edilir. Büyük ihtimalle belleklerinizin değerleri aynı değil.

Hi-level ram bozuk diye düşünerek gskill almıştım, fakat diğer raminde çalıştığını görünce sevindim açıkçası 4 gb ram kullanacağım diye fakat çözüm bulamadım.

CAS değerlerine BIOS, cpu-z, aida64 vs. ile bakabilirsin.

Güncel değilse öncelikle BIOS'unu güncelle belki düzelir.
Olmaz ise CAS ve voltaj değerlerine BIOS'da bakıp birini diğerine uyarlayarak çalıştırmayı deneyebilirsin.

Yani A ve B ramlerinden A'nın değerlerini B'ye çevirip sonra ikisini beraber takarak çalıştırmayı deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…