Asrock G41M-VS3 sisteme 4 GB çift kanal RAM takamıyorum

Daha fazla  
Asrock G41M-VS3 Anakart
İntel Pentium Dual Core E6700 İşlemci
Nvidia Geforce 9500GT
Gskill DDR3 1333 MHz CL9 2 GB ram
HiLevel DDR3 1333 MHz 2GB Ram

Bilgisayarım 1 ay önce arızalandı ve açılmıyordu, technopat sosyalde hemen konu açtım ve sağolsunlar bana yardımcı oldular, ram ve psu'yu değiştirmem söylendi bende değiştirdim ve sorunum çözüldü.

Sistem özelliklerinde belirttiğim hi-level ram eski arızalı diye takmadım ilk başlarda, geçenlerde bu rami test etme fırsatı buldum ve ram çalışıyor, sorunum şu gskill ve hi-level ram leri birlikte kullanamıyorum. Aynı anda taktığımda sistem açılıyor bios açılış ekranında kalıyor, bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hi-level ram bozuk diye düşünerek gskill almıştım, fakat diğer raminde çalıştığını görünce sevindim açıkçası 4 gb ram kullanacağım diye fakat çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
CAS değerlerine BIOS, cpu-z, aida64 vs. ile bakabilirsin.

Güncel değilse öncelikle BIOS'unu güncelle belki düzelir.
Olmaz ise CAS ve voltaj değerlerine BIOS'da bakıp birini diğerine uyarlayarak çalıştırmayı deneyebilirsin.

Yani A ve B ramlerinden A'nın değerlerini B'ye çevirip sonra ikisini beraber takarak çalıştırmayı deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı