ASRock H61M VG4 BIOS HDD'yi görmüyor

Enver Elizade

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda 850W -lık PSU var. HDD -ni takıyorum görüyor, fakat diğer SATA güç kablolarını denedim BIOS'da falan hiçbir şekilde gözükmedi. Birazcık üzülmüştüm diye. Bunlardan sadece 1 SATA girişi çalışıyordu. Uzun zamandır araştırıyorum bulamadım. Fakat böyle bir şey buldum. Ben sandım ki güç SATA girişlerim bozuk fakat DVD ROM SATA güç kablosunu bağlayınca BIOS'da görüyor. Yani SATA çalışıyor. Ben SSD almayı düşünyorum da korkuyorum HDD gibi diğer SATA'larda çalışmaz diye. (HDD'ni depo olarak kullanacağım). Acaba HDD daha fazla mı güç istiyor ondan mıdır? Yani SSD alınca çalışır mı? Şu an sorunsuz olarak DVD ROM'u BIOS'da göre biliyorum.

Bilgisayarım eski biraz ondan bahsedeyim umarım kafanızı şişirtmemişimdir.

• Anakart: ASRock H61m - vg4.
  • RAM: 2x4 8 GB RAM 1600MHz ( 2ci nesil sistem olduğu için RAM 1333MHz çalışıyor)
  • ASUS GTX 760 2 GB 256bit.
  • HDD 250GB Seagate 7200RPM.

HDD'nin çalıştığına emin misin?
HDD şuan çalışıyor dediğim gibi

SATA güç kablolarında sorun varsa bu tip bir çoklayıcı kullanabilirsiniz.

güç kabloları DVD ROM takınca biosda bilgisayarda çalışıyor, sadece hdd ni diğer sata kablolarına bağlarken göstermiyor. Arkadaş vardı dedi ssd çalışıcaktır diye sata güç farkları vardır sadece olarak tam emin olmak istiyorum

Hocam yanlış anlamadıysam şöyle yapabilirsiniz; yeni SSD'ye şu an çalışan HDD kablolarını takın. DVD ROM kablolarını da HDD'ye takın. Öncesinde sisteminize uygun Windows USB'si hazırlayın. Ve SSD'ye kurun.

Hocam yanlış anlamadıysam şöyle yapabilirsiniz; yeni SSD'ye şu an çalışan HDD kablolarını takın. DVD ROM kablolarını da HDD'ye takın. Öncesinde sisteminize uygun Windows USB'si hazırlayın. Ve SSD'ye kurun.
İşte DVD ROM kablolarını HDD ye takınca göstermiyor gerçekten çok ilginç. DVD ROM - a takılan güç kabloyu SSD - ye takıp denemek lazım fakat galiba benden başka kimse bu sorunu yaşamamış. Direk risk edip ssd alsam birden oda çalışmaz diye riske atmak istemiyorum

Hocam hepsi çalışıyor hepsi. Sadece güç kabloların 8 tanesinden 1 i hdd de çalışıyor fakat diğer 7 güç kablolarıda çalışıyor bizzat dvd romdan denedim biosdada bilgisayardada gösteriyor. İşte ben soruyorumki acaba 7 tane dvd romda çalışan güç sataya ssd takarsam çalışırmı çünkü diğer 7 tanesinde hdd çalışmıyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı