ASRock N68-S3 UCC Anakart ön panel ses sorunu

Nova35

Hectopat
Daha fazla  
Daha öncede forumda konu açmıştım. Fakat bir çözüm olmadı. Mikal Fidan adlı arkadaşa anakarttaki ön panel ses bağlantı kablosu nerede diye sormuştum. Sağolsun gösterdi. Ama bir baktım ki orada hiçbir kablo takılı değil. O yüzden ön panelde sürekli aygıt takılı gibi gözüküyor hiçbirşey takılı olmadığı halde. Böyle oluncada arka panele hoparlör kulaklık vs. taktığımda algılamıyor. Ön panel ses kablolarını nereden temin edebileceğimi veya ön paneli tamamen nasıl iptal edeceğimi söylerseniz sevinirim.

Anakartım: ASRock N68-S3 UCC

BIOS'ta ayarı varsa devre dışı bırakılabilir. Ama öncesinde 8.1 kruun demiştim size güncel sürücü ile. Yaptınız mı ?
8.1i maalesef yapamadım. Ama "kişisel" görüşüme göre sorunun onla alakası yok. Sırasıyla win7 ve win8 de denedim hiçbirinde tek bir farklılık göstermedi.

Sisteminizde 8.1 ve verilen güncel sürücü kurulu olmadığı sürece destek alamayacaksınız.

Ve yine her zaman olduğu gibi içi boş çözümler arıyorsunuz. Ön paneli devre dışı bıraksanız bile hiçbir şey değişmeyecek. Daha önceden kaç kere söyledim halbuki bunu...
8.1 ve güncel sürücüyü nasıl kuracağımı anlatabilirmisiniz.

Windows 8.1:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Ses sürücüsü:
Kod:
ftp://184.72.241.236/W230SS/AUDIO/Audio_SBC2.zip
8.1 şu anda iniyor kurudğum zaman güncel sürücüyüde kurup konuya dönerim.

Windows 8.1:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Ses sürücüsü:
Kod:
ftp://184.72.241.236/W230SS/AUDIO/Audio_SBC2.zip
Şu an Rufus ile usb belleği hazırlıyorum. Ama bir sorum olacak. USB ile format atarken kurulum sırasında bilgisayar yeniden başlatılıyorken usb bellek hala first device olarak kalıcak ama kurulum bitip bilgisayar açılırken usb belleği first deviceden çıkarıcammı biostan ?

8.1 e güncelledim. Verdiğiniz sürücüyü kurdum. Yine ses çıkmıyor hoparlör veya kulaklıktan. Bu sefer + bir sorun daha var. Ekran Alıntısı.PNG Burada ne yaparsam ytapayım şarkılar açtım youtubeden falanhiçbir türlü kıpırtı yok. Normalde yeşil birşey yükselip iniyordu ama oda yok :/ Cansız bir beden gibi duruyor şarkı açsamda yeşil meşil hiçbirşey yok. Ne yapıcam şimdi

@Recep Baltaş
@MF
Biriniz bir el atın lütfen dediğiniz herşeyi yaptım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı