Assassin's Creed Odyssey Düşük GPU Kullanımı

Esgardir

Kilopat
GTX 1070, i5-8400 ve 16 GB RAM'den oluşan masaüstü bir sisteme sahibim. Assassin's Creed Odyssey oyununda kalabalık şehirlerde ve kasabalarda inanılmaz darboğaz oluyor. Şehirlerin dışındaki bölgelerde ise işlemci kullanımı %60-70 arası seyrederken GPU kullanımı da %70-80 arası seyrediyor ve neredeyse hiçbir zaman %85'in üstüne çıkmıyor. Buna benzer sorunları Assassin's Creed Origins'te de yaşıyordum. Sorunu çözmek için bilgiye sahip biri yardımcı olursa mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AC son oyunları işlemciye çok fazla yükleniyor. V-Sync gibi FPS sabitleme ayarları kullanıyorsan devre dışı bırak. Onun dışında çözünürlüğü 2K'ya yükseltmek sorunu çözer.
Tam aksine V-Sync ayarını açması gerekir ki FPS sabitlensin de sistem daha fazla FPS almak için darboğaza gitmesin. Onun dışında 2K'ya yükseltme konusuna katılıyorum, tabi monitörü 2K ise.

Tam aksine V-Sync ayarını açması gerekir ki FPS sabitlensin de sistem daha fazla FPS almak için darboğaza gitmesin. Onun dışında 2K'ya yükseltme konusuna katılıyorum, tabi monitörü 2K ise.
1070 Ti 1080p ultra grafik ile bu oyunu açtığımda ekran kartı yüzde 99 kullanılıyor. Çözümün 2K olmadığını düşünüyorum.

1070 Ti 1080p ultra grafik ile bu oyunu açtığımda ekran kartı yüzde 99 kullanılıyor. Çözümün 2K olmadığını düşünüyorum.
E amaç o zaten.:) Yani çözünürlük artarsa ekran kartına daha fazla yük biner ve işlemci ekran kartına yetişmeye başlar. Bu sayede işlemci darboğazı olmadan ekran kartını %99-100 ile kullanabilir. Senin işlemcin iyi olduğu için 1080P de ekran kartını besleyebiliyor demek ki.

E amaç o zaten.:) Yani çözünürlük artarsa ekran kartına daha fazla yük biner ve işlemci ekran kartına yetişmeye başlar. Bu sayede işlemci darboğazı olmadan ekran kartını %99-100 ile kullanabilir. Senin işlemcin iyi olduğu için 1080P de ekran kartını besleyebiliyor demek ki.
i5 8400 detayını kaçırmışım. i5 9600K gibi düşündüm nedense :)

AC son oyunları işlemciye çok fazla yükleniyor. V-Sync gibi FPS sabitleme ayarları kullanıyorsan devre dışı bırak. Onun dışında çözünürlüğü 2K'ya yükseltmek sorunu çözer.
Zaten 2k çözünürlükte oynuyorum darboğaz buna rağmen oluyor. Konuya eklemeyi unutmuşum.
İnternette baktığımda benim sistemime sahip kişilerde darboğaz olmuyordu, üstüne üstlük ben 2k'da oynuyorum ve garip bir şekilde GPU kullanımı da CPU kullanımı da %70lerde seyrediyor hep. Tabii kasabalarda ve şehirlerde CPU kullanımı tavan yapıyor. 40 FPS üstü görürsem şükrediyorum çünkü hep 30-35 fps dolaylarında geziyor oyun.

RAM hem tek kanal hemde işlemci İ5 8400. Odyssey tam bir işlemci katili oyun. Darboğazdan kaynaklanıyor. Ama oyunun optimize sorunları da var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı