Assassin's Creed Origins GTX1050 Takılma Sorunu

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Merhaba, oyunumu uPlay üzerinden satın almıştım 1 ay önce, 1 aydır güncelleme gelip soruna bir çözüm getirilmesini bekliyorum ancak hala sorunlar yaşıyorum.
Sistemim şu şekilde;
  • AMD Ryzen 5 1500X İşlemci
  • 8 GB 2400Mhz (4x2) RAM
  • MSI GAMING X GTX1050 2G
  • MSI A320M PRO-VH Plus
İşlemci kullanımım %75 ile %80 arasında gidip geliyor ancak Low ayarlarda bile (768p çözünürlükte dahi) GTX1050 sürekli %99 kullanımda oluyor. Oyun hiç olmadık yerde takılıyor çok sinir bozucu. Zaten düşük ayarları geçin, medium ayarlarda bile oyunun grafikleri pek iç açıcı değilken bir de Low ayarlarda dahi kasması sinirimi bozuyor. Bu oyunu Low derecede bile açamayacak kadar kötü bir ekran kartı mı bu, yoksa oyunun optimizasyonu bu kadar kötü seviyede mi anlayabilmiş değilim.

Kimileri bu takılma sorununun DRM'den kaynaklı olduğunu söylüyor ancak o işlemci bazında sorun yaratıyor, işlemcimin rahat çalıştığını düşünüyorum çünkü %90 üstüne dahi hiç çıkmadı testlerimde, yüksek ayarlarda dahi hep aynı seyrediyor ama GTX1050, yüksek veya en düşük ayar fark etmeksizin hep %99 kullanımda oluyor. Oyun içerisinde bütün grafiklerin VRAM kullanımının 1.6GB olduğu söyleniyor benim ekran kartım ise 2048MB yani artıyor bile :(

Bu takılmalar normal mi yoksa anormal mi anlayabilmiş değilim, benzer sistemlerde bu şekil sıkıntılar yaşayan arkadaşlar var mı bilmek isterim, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı