Assassin's Creed: Origins vs Odyssey vs Valhalla

Çağlar Bey

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Assassin's Creed serisinin indirimde olduğunu gördüm ve serideki oyunları inceledim. Bu 3 oyun arasında kaldım. Yardımcı olup bunlar arasında en beğendiğinizi sebebiyle beraber yazarsanız sevinirim. Fiyatlar şöyle:

Assassin's Creed Origins:
Ubisoft Store: Standart 83 TL / Deluxe 179 TL / Gold 232 TL.

Assassin's Creed Odyssey:
Epic Games: (Ubisoft Store ile hemen hemen aynı) standart 199 TL / Deluxe 269 TL / Gold 339 TL.

Assassin's Creed Valhalla:
Epic Games ve Ubisoft Store: Standart 249 TL / Deluxe 337 TL / Ragnarok 424 TL / Complete Edition 599 TL.

Teşekkürler :)

Origins serinin RPG ögeleri serpiştirilmiş oynanışa geçişinin demosu gibi. O yüzden onu eledim. Çünkü daha iyisi var kısacası. Combatı da diğerlerine göre daha basit.

Valhalla aşırı uzun. Aylar aylar ara vererek bitirdim. Görevleri de benzerdi diye hatırlıyorum. Combatı fena değil ama uzun olduğu için aynı şeyi tekrar tekrar yapmak sıkıyor. Viking atmosferi de güzel aslında ama işte uzun olunca insan dediğim gibi sıkılıyor.

Aralarından en iyisi Odyssey. Atmosferi de ilgi çekici, geçtiği dönem de ilgi çekici, yan görevleri bile eğlenceliydi. Uzunluğu da bana çok gelmemişti açıkçası, en azından bir Valhalla kadar değil. Combatı da diğer iki oyuna kıyasla gayet iyi.

Odyssey bana "yeteri kadar" keyif verdi. Aynı şekilde "Origins" de bana yeteri kadar keyif verdi. Bu ikisi arasında bir seçim yapacak olsaydım dönem itibari ile Odyssey'i seçerdim. İki oyun arasında oynanış bakımından pek bi fark bulunmuyor. Öte yandan Valhalla bir nevi Warband-Bannerlord gibi daha çok fetih üzerine hikayenin ilerlediği bir oyun. Bir noktada artık yeter dediğimi hatırlıyorum. Bitsin diye son 1-2 bölümü sıkılarak oynadığımı hatırlıyorum. Ancak genel itibari ile çok daha geniş bir oyun Valhalla.

Yani özetle Odyssey ilk tercihim olurdu. Ancak daha sonra Origins ve Valhalla'ya da göz atmanı tavsiye ederim.

Odssey>origins>valhalla. Odyssey, Origins'in geliştirilmiş versiyonu. Valhalla berbat çünkü oyunun hikâyesi kardeşiyle ilgili ama oyun boyunca kardeşi ortalıkta yok. Oyunun başında kardeşi başka yere gidiyor oyunun son 10 saati geri dönüyor.

Oyunun ortası yani 50 saatlik kısımda kendimize müttefik aramak için yola çıkıyoruz. Mesela X kişisiyle anlaşacağız benim bir sorunum var birisi arkamdan iş çeviriyor diyor. Bunu çözüyoruz yeni müttefik için yola çıkıyoruz. Y kişisini bulduğumuz zaman benim bir sorunum var bunu çöz diyor. Yine çözüyoruz. Hepsi de basit sığ görevler. Bu şekilde geçiyor oyun.

Oyun bitimine yakın kardeşi geliyor hikâye oradan devam ediyor. Birkaç saat oynadıktan sonra bitiyor. Bittikten sonra da ben niye 50 saat köy yağmaladım boş boş görevler yaptım diye sorguluyorsunuz. Ana hikâye içinde yan görev silsilesi. Boşa zaman kaybı yani.

Merhaba, Assassin's Creed serisinin indirimde olduğunu gördüm ve serideki oyunları inceledim. Bu 3 oyun arasında kaldım. Yardımcı olup bunlar arasında en beğendiğinizi sebebiyle beraber yazarsanız sevinirim. Fiyatlar şöyle:

Assassin's Creed Origins:
Ubisoft Store: Standart 83 TL / Deluxe 179 TL / Gold 232 TL.

Assassin's Creed Odyssey:
Epic Games: (Ubisoft Store ile hemen hemen aynı) standart 199 TL / Deluxe 269 TL / Gold 339 TL.

Assassin's Creed Valhalla:
Epic Games ve Ubisoft Store: Standart 249 TL / Deluxe 337 TL / Ragnarok 424 TL / Complete Edition 599 TL.

Teşekkürler :)

Bana göre bunların arasında en iyisi Odyssey hemi de Gold olanı. Üçleme içinde ki en iyi hikaye, en iyi oynanış ve en iyi dünya Odyssey de var bence üstelik DLC'leri de fiyatına değer içerik katıyor. Origins ve Valhalla da güzel ama aman aman değiller. Valhalla da standart alınabilir. Origins de ise yine gold gerekiyor çünkü DLC'ler hikayenin devamını anlatıyor. Ayrıca Odyssey Gold da AC3 Remastered oyunu da geliyor yoksa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı