Assassin's Creed serisine en baştan başlanır mı?

leonada

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda Steam’den indirim ile AC Rogue aldım. Serinin birden fazla oyununa farklı platformlarda sahibim: Odyssey, Origins, Valhalla, Chronicles üçlemesi, Rogue, Syndicate. Belki birkaç tane daha aklıma gelmeyen vardır. Ama serinin ilk birkaç oyunu yok bende. 2’yi alıp seriye başlasam sizce sarar mı? Seriden oynadığım ilk ve tek oyun Black Flag’di, onu da crack olarak oynamıştım ve sarıyordu.

Oyun mekaniksel ve oynanış olarak çok eski hissettirecek çünkü eski. Ubisoft oyunu olduğu için çağından bile eski gelebilir, eğer bu bir sorun değilse evet oynanır. Hikayesi gayet iyidir eski AC'lerin. Sarar.

Merhaba, yakın zamanda Steam’den indirim ile AC Rogue aldım. Serinin birden fazla oyununa farklı platformlarda sahibim: Odyssey, Origins, Valhalla, Chronicles üçlemesi, Rogue, Syndicate. Belki birkaç tane daha aklıma gelmeyen vardır. Ama serinin ilk birkaç oyunu yok bende. 2’yi alıp seriye başlasam sizce sarar mı? Seriden oynadığım ilk ve tek oyun Black Flag’di, onu da crack olarak oynamıştım ve sarıyordu.
Assassin's Creed 2 iyi yaşlanmış ve baya eski bir oyun. Black Flag'e ve yeni oyunlara nazaranda dövüş sistemi daha zordur, daha kaçma odaklıydı. Tabi iki tuşla 100 adamıda indirebiliyorsunuz.
Parkur sistemide sonraki oyunlara nazaran hantal. Syndicate'ten sonra bile Rouge bana hantal gelmişti baya.

Eski oyunlara karşı tahamülünüz varsa Ezio üçlemesi en iyi hikayeli oyunlardır serideki.

2'yle başlayıp Brotherhood, sonra da Revelations diye devam edip ve de son bulan Ezio üçlemesi, serinin en iyi oyunlarından zaten (en azından 2 ve Brotherhood öyle, benim için).
"Eski ya" diye ön yargı yapmadan, olduğu gibi kabullenip oynamaya ve alışmaya çalışırsanız (bence) alıp oynadığınıza değer.

Oynanışta parkur sistemi eleştiriliyor ama o konuda da beyninizi kapatıp oynayabilmeyi beklemedikçe bi' sıkıntı yaşamazsınız, yaşamamanız lazım.

Ki aslında seride hareketlerinizde bu denli kontrol sahibi olduğunuz başka oyunlar yok. İleride "basitleştirme" ayağına hareket sistemi gittikçe tek tuşa bağlı hâle geliyor, "eski"lerin o "karakterin hiçbir hareketi siz alakalı tuş(lar)a basmadıkça yapmaması" olayı kalmıyor ve serinin kimliğini oluşturan parkur sisteminin zayıflamasıyla oyunlar da bi' nebze zayıflıyor bana kalırsa.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı