İnceleme Assassin's Creed Shadows

Hikâyeyi yaz fazla olmuş hocam.

Hocam fazla eklemek istedim, çünkü artık onu bile yapamıyorlar maalesef bende hikayeyi zaten belli olduğundan yazdım hikayeyi yaz diye zaten. CTRL+C + CTRL+v gibi oyunlar artık yapay zeka daha iyi oyun yapar vallahi.

Hocam zaten sektör iyice para cukkalama olmuş ısıt ısıt koy nasıl olsa alacak var deyip yapıştır konumda da bahsettiğim gibi döngü böyle firmalar böyle yaptığı sürece ileride görecekseniz beğenen oyuncular dahi artık hem firmaya hem oyundan uzaklaşacaklar böyle çöken oldukça fazla firma mevcut. Hit olsun ondan sonra belli yerden sonra oyunun hit dönemi bitiyor. Oyun çıkmadan önce çoğu yayıncı oynama şansı bulduğundan izlenim ve konuşmalardan belli ediyor oyunun yapısı artık alıştım sadece dinliyorum vallahi. Dinlemek daha güzel geliyor artık ninni gibi.

Assassin’s Creed Valhalla’nın her ayrı bölge için ayrı ayrı olarak 10 adete yakın bir şekilde yer alıyor olan iki dakikalık dünya etkinliklerinin hikayeleri bile Assassin’s Creed Shadows’un görevlerinin tamamının hikayelerinden daha az klişe ve daha fazla ilgi çekicilik barındırıyor. Serinin ana yaratıcısı olan Ubisoft Montreal’in farkını iliklerine kadar hissetiriyor olan bir yapım Shadows. Valhalla’nın yetişkin temalı yapısına karşı daha çocuksu bir eser olduğu için yıllar boyunca abartılıyor olan Odyssey geyiği de bir nevi patlamış olarak gözüküyor.

Valhalla’yı sezonluk Viking dizisi yapısının üzerine kurgulanmış olan yetişin teması eşliğinde Ubisoft Montreal’in birçok devasa ülke ve birçok görev seti eşliğinde oyuna karşı olan tutkusuna hayran kalmış ve dibini sıyırmış bir kişi olarak Shadows seri içerisinde birçok konuda ciddi bir gerileme barındırıyor.

İki karakter tartışması ile ilgili olarak seri içerisinde Yasuke karakterini tercih olarak saymadım. Naoe karakteri ile ilk saat ile 50. saate kadar assassinliğe abanıyor olarak bitirdim ve 18 yıldır olduğu gibi seri içerisinde olan tek oynanış döngüsü de halen bu nokta içerisinde yer alıyor. Halihazırda Hexe’yi bekliyor olan bir kişi olarak Shadows olmayan beklenti eşliğinde tarafıma hiçbir şey sunamıyor olmayı doğrudan başardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zeka: Düşmanlar kör, sağır, bazen de hafıza kaybı yaşıyor

Bu yapay zeka olayını ayarlamak başlı başına bir sıkıntı. Rockstar bile bunu zar zor halledebildi.

Hocam oyun hakkında pek yorum yapmıyorum çünkü enis cherrysonun dediği gibi ben iflah olmaz bir AC fanıyım AC olsun her türlü zevk alırım hikayesi için bile oynarım.

(Oyunu daha bitirmedim)

Bu yapay zeka olayını ayarlamak başlı başına bir sıkıntı. Rockstar bile bunu zar zor halledebildi.
Fakat kulvarlar farklı, gizlilik üzerine kurulu bir oyun ile aksiyon odaklı bir oyunda yapay zeka aynı şekilde göze batmaz. Misal gizlilik deyince akla gelen ilk oyunlardan biri Splinter Cell'dir. 2002 de yayınlanmış bir oyundan bahsediyoruz. Tabiki işin içine açık dünya falan girince bazı şeyler değişiyor, zaten AC bunu en iyi şekilde başarmak isteseydi açık dünyaya adım atmazdı.

Hocam Valhalla için yorum yapacağım oyun bence çok güzeldi birçok kişi beğenmemiş Shadows bitirmedim (daha başındayım) o yüzden yorum yapmak bana düşmez ama Valhalla çok güzeldi.

Not vikinig konseptini seven film, dizi, kitaplarını okuyan birisiyim o yüzden ekstra güzel gelmiş olabilir.

Ubisoft kod adı hexit adında souls benzer AC yapacaklar yeni bir alana giriyorlar umarım güzel olur hexitde 2027 de filan çıkar herhalde.

Bence Ubisoft böyle düşünmedi ama benim fikrim şu naoe zayıf yassuke kalıplı şimdi gerçekçi düşünürsek örnek garip olacak ama tuna tavus gizlenemez değil mi ama zayıf birisi gizlenebilir ama zayıf biriside kalplı olmadığı için çarpışamaz daha iyi gizlenebilir ben bu kafayla düşündüm Ubisoft ne dedi bilemem.

Aynen öyle Rise Of The Ronin'den geçincede aksiyonu çok ezber geldi o kadar Rise Of The Ronin'e kötüdür dedik ama Rise Of The Ronin'in aksiyon sistemi güzel mekanikleri hakikaten eski gibi de değil gibi de çok arada bıraktı.

Yasuke karakteri ipman2 filmindeki twester karakteri gibi. Yarısı kadar Çinlileri tek yumrukta indiriyordu hani, Yasukeyi öyle yapmışlar. Çok sırıtıyor oyunda bence.

Neyse AC fanı değilim, hiçbir oyununu da oynamadım. Sadece 2 karakter olayı saçma geldi yazmak istedim çünkü ben ısınamıyorum o karakter olayına.

Misal genshin dede var. Fazla karakterle oyna combola, şuna şunla saldır buna bunla saldır filan. Agacım tek karakter ver, herşeyi ona koy. Ne kafa karıştırıyorsunuz.

Hocam şimdi artık oyun haricî çoğu şeyde kopyala, yapıştır yapılıyor. Bunlar hep nasıl olsa adımız var, gene yapsak alan kitle olur diye fanboyluk var. Şimdi düzensiz ve rekabetçi olmayan şeylere yönelmiş durumda çoğu firma ve bazı firmalar GTA VI bekliyor, bakalım göreceğiz ilerleyen yıllarda oyun sektörü düzelecek mi? Yoksa yerinde sayacak mı?

Çünkü sürekli yeni nesle ve oyuncu kitlesine göre hareket edip, aynen sizin dediğiniz gibi kopyala yapıştır yapıyorlar hocam. Misal daha önce hiç FarCry oynamamış biri ilk Farcry oyununu çok sevebilir, diğer serilere aşina olan biri ilk 1 saat bakar aynı oyun der kapatır eleştirir. AC seriside o şekilde ilerliyor, bazı şeylere kulak asıyorlar ama geneline baktığımız zaman kendi bildiklerini okuyorlar. Çünkü oyunu sırf isminden dolayı veya Ac serisine yeni girişecek olan kitle zaten satın alacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…