Assassin's Creed Valhalla hakkında

Ataberk Kaya

Centipat
İyi akşamlar arkadaşlar. Oyun ilk duyrulduğu zaman fragmanı izledim. Ve eski A.C fragmanları nerede dedim. Heyecan "0" assassin kardeşliğiyle ilgili konu "0". 2012'deki desmondun olayından sonra junonun serbest kalmasıyla ilgili hikaye yine karşımıza gelmeyecek. Seriyi ucu açık bitirip 8 yıldır bu oyunu oynayan kişileri oyalamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Ubisoft'un bu politikası ne zaman patlayacak acaba. A.C adı altında A.C ile alakasız oyunlar çıkarmak. Amaçları sadece para olan 5 para etmez bu şirket umarım bu sene patlayacak. Mısır-yunanistan-vikingler. 3 tane A.C ile alakası olmayan oyunları ardı ardına çıkardı. Ana konuyla hiçbir alakası olmayan konu olarak 5 para etmez oyunlar. Ya arkadaş, suikastçi kardeşliğinin mısırda-yunanistan da-vikings te ne işi var. Tanrının varlığını inkar eden, dünyanın yaratıcılarını üstün uygarlıklar olarak gösterildiği bir oyunda "anubis" tanrısıyla boss fight atıldı. Saçma sapan şeyler. Ubisoft'un yeni oyun çıkarmaya bir tarafları yemediği için A.C ismi altında bu tarz seriler çıkarıp. Hem A.C platformundaki mevcut kitleyi toplayıp hem de oyunun geçtiği tarihe ilgisi olanları topluyor. Kısaca oyunun ismi satıyor. 2008'den beri güncel olarak Syndicate serisine kadar oyunu oynamış bulunaktayım. Geçmiş zamanda ağır bir AC fanıydım. Fakat bu son yıllarda çok değişti. 2012'deki ucu açık kalmış hikayeyi tamamlayamayan, üzerine isim sattıran bir firma ne kadar başarılı olabilir ki? Bu durumdan sadece ben mi rahatsızım acaba. Umarım Ubisoft'un patlayacağı sene bu sene olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hikaye konusunda söylediklerine katılıyorum. Çok dağıldı. Özellikle de AC3'den sonra çıkan her oyunun önceki oyunlarla eskisi gibi "vay bee" dedirtecek bir bağlantısını göremedim. Hikayenin dağılması arkadan gelecek oyunlardan dolayı değilde Ubisoft'un yapamaması ve ya yapmamasından kaynaklı. Yoksa çıkan bütün oyunları birbirlerine çok güzel bir şekilde bağlayıp hikayeden sapmamayı başarabilirdi Ubisoft. Origins ve Odyssey'in seriye uygunluğu konusunda ise, Origins seriye uygun bir oyun bence. Suikastçi tarikatının temellerinin atıldığı ve kurulduğu döneme eşlik ediyoruz Bayek ile ve yine onunla suikastçi tarikatını kuruyoruz. "The Hidden Ones" adı altında. Fakat Odyssey ise Origins'den de önce geçiyor ve suikastçi temasının oyunun neresinde olduğunu bende anlamadım ya da kaçırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Altairle bize zaten tarikat hakkında yeterince şeyler anlattılar. Originsteki olay gereksizdi. Cidden. Millet ileri gitmesini beklerken bunlar geri gidiyor. 5 para etmez artık

Dediklerinize katılıyorum. İyice suyu çıktı. Sadece hikaye olarak değil de oynanış, fizik kalitesi ve animasyon olarak da kalitesizleşti oyun. Hele Odyssey Origins'e tıpa tıp benzemesine rağmen bir sürü ufak tefek şey downgrade edilmiş durumda. Bu viking oyunundan da nedense hiç beklentim yok benim ya

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artık seriyi sonlandırmaları gerekiyor. İyice Skyrim-Witcher karışımı olmaya başladı

Seriyi sonlandırmaktan ziyade ismini değiştirmeleri kafi benim için. AC kafasıyla bakmayınca (ben o kafayla bakmayı uzun süre önce bıraktım tavsiye ederim) son çıkan 2 oyun benim hoşuma gidiyor açıkçası

Origins ve Odyssey seriye yenilik getirdi o yüzden beğendim. Her sene aynı şeyi görüyorduk. Seriyi sevenler ve başlangıç hikayesini merak edenler için Origins'ten sonrası farklı bir oyun adı altında çıkabilirdi orası da doğru. Her şeye rağmen Odyssey ile birlikte gerçek bir suikastci olmaya başladık bu beni mutlu etti.

Bu korona günlerinde seriyi baştan başlayıp 1 günde 1 oyunu bitirdiğim oldu sadece hikaye odaklı, ta ki Odyssey'e kadar. Oyuna girdim hiç öncekiler gibi sarmadı 1 saat oynayıp çıktım. Önceki oyunlar da birbirine çok benziyor.

Benim de gitti, gitmedi değil ama genel olarak aynı şeyleri yapıyorduk. Çok büyük yenilik yoktu. Çeşitlilik azdı. Kocaman harita sözde ama tüm yerler birbirlerinin kopyasıydı hemen hemen. Gerçi tüm oyunlarda böyleydi bu durum ama 13 senedir bu açıdan bir gelişme yok benim gözümde. Parkur sistemi desen vasat durumda. Serinin en iyi parkur sistemi Unity'deydi bence. Keşke o parkur sistemini getirip üzerine cila atsalar ne güzel olur.

Hikaye ve oynanış bakımından zevkli oyun fakat kaliteli mi dersen orası muamma. Mesela RDR2'yi henüz oynamadım ama oyundaki kalite hat safhada gördüğüm kadarıyla. RDR2 kadar olmasa da biraz çıtayı yükseltseler fena olmaz. Gittikçe düşüyor kalite. Videosunu da attım zaten. Umarım viking oyunu güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…