Assassin's Creed Valhalla'da mitolojik mekanlar ve canavarlar var mı?

Axren

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu senenin başında 200 saate yakın bir süreyle AC Odyssey'i ana + DLC şeklinde komple bitirdim. Özellikle DLC'lerdeki Atlantis, Hades mekanları, minotaur, Medusa vb. gibi mitolojik yerler, canavarlar beni inanılmaz içine çekmişti. O kadar saat sonra bitirince rahatladım ama şu an yine bir AC açlığı çekiyorum.

Origins'i birkaç yıl önce bitirmiştim. Bu nedenle geriye dönmek istemediğim için Valhalla düşünüyorum ancak herkes Valhalla'yı Odyssey yanında gömüyor.

Sormak istediğim;

Bahsettiğim şekilde mitolojik mekanlar, canavarlar Valhalla'da da var mı? Eğer varsa başlamayı düşünüyorum. Bir diğer aklıma takılan nokta, Odyssey'in o rengarenk renk paleti yanında kasvetli Valhalla havası.

Bu tür içerikler Valhalla'da da mevcut ise bir şans vermeyi düşünüyorum.

Değerli görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim.

İyi sosyaller herkese.

Hocam efsanevi yaratıkları avlamak için kurulmuş özel bir alan var, oradan hedef seçip takip edebiliyorsunuz. Mitolojik mekanlar ve canavarlar elbette var, Asgard gibi yerlerde de devam ediyor hikaye. Odyssey'i tamamiyle bitirmiş iseniz Valhalla'yı da seveceksinizdir diye umuyorum

Spoiler vermemek adına fazla bir şey söylemedim, isterseniz örnek mekan vb. verebilirim.

Ana oyunun kendisinde 3 bölümlük, 2 mekanlık bi' mitoloji kısmı var. Tamamen İskandinav mitolojisi ve mitolojik öğeler üzerine, biraz da fanteziye/fantastiğe kayıyor hatta.
Bi' de DLC'lerden "Dawn of Ragnarök" tamamen mitoloji ve fantezi üzerine. Ana oyunun üstüne biraz daha fantastik olması dışında ekleyebildiği çok bi' şey yok bence ama yine de sizin ilginizi çeker belki.

Ana hikayede de biraz mitolojiden esintiler, terimler var ama ana odak onlar değil.

Oyunda "efsanevi hayvanlar" var ama hiçbiri mitolojik değil (öyleyse de ben bilmiyorum). Yine de aradığınız Odyssey'dekiler gibiyse memnun kalırsınız herhalde, boss fight olarak fena değil hepsi.

Kısacası, oyunun özellikle mitoloji/fantezi üzerine kurulmuş kısımları dışında Odyssey'deki gibi bi' canlılık, "hafiflik" ve çok fazla renklilik beklemeyin. Biraz daha "koyu" (karanlık değil) ve çoğunlukla bi' şeyler için mücadele üzerine kurulu denebilir.

Yine de Valhalla, oynanmayacak bi' oyun değil bence ama çok iyi de değil. Özellikle Odyssey'le kıyaslandığında.
"Alıp deneyerek bi' şey kaybetmezsiniz" demek isterdim ama sadece başlangıç kısmını adam akıllı bitirip, oyunun asıl geri kalanının geçtiği İngiltere'ye gelmek 2 saatten fazla sürer. Yani iade gibi bi' lüksünüz olmayabilir.
Günün sonunda siz bilirsiniz biraz...

@Parsekl Hocam teşekkürler. Mekan hiç fark etmez içerik olarak var ise yeterli. :D

@Teyrn Çok teşekkür ederim. Dediğiniz canlılıktan sonra Valhalla karanlığı herkesi tatmin edemeyebiliyor anladığım kadarıyla.

Ama bazı kişilerde Valhallanın o karanlık dünyasının farklı bir ağırlığı olduğunu belirtiyor.

Anlamlandıramadığım bir "ürpertici dünyası" farklı hissettiriyor yorumu da okudum.

Bir şans vermek gerekir gibi. İade olmasa da olur.. Klasik AC, sevsek de sövsek de illa er geç oynanılır. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı