PC nasıl kapatılır?

gmGhost

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle biraz kafasızca bir soru sordum ancak daha yeni yeni bilgisayar işlerini öğrenmeye başladım. PC'yi normal kapattıktan sonra mouse ışığı dışında bütün ışıklar gitti. PSU'nun düğmesini de kapatmam gerekli mi tüm ışıkların kesilmesi için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Işıklı durabilir bir mahsuru yok eğer taktığınız fiş anahtarlı ise anahtarını kapatabilirsiniz.

Öncelikle biraz kafasızca bir soru sordum ancak daha yeni yeni bilgisayar işlerini öğrenmeye başladım. PC'yi normal kapattıktan sonra mouse ışığı dışında bütün ışıklar gitti. PSU'nun düğmesini de kapatmam gerekli mi tüm ışıkların kesilmesi için?

Sebekende yüksek gerilim yoksa yani evdeki elektrikli aletler sürekli bozulmuyorsa uğraşmaya gerek yok.(gök gürültülü havalarda fiş çekilebilir.) RGB olayına gelirsek BIOS üzerinden ErP ayarını açabilirsen PC kapalıyken anakart USB portlarına elektrik vermeyi kesecektir.

Sebekende yüksek gerilim yoksa yani evdeki elektrikli aletler sürekli bozulmuyorsa uğraşmaya gerek yok.(gök gürültülü havalarda fiş çekilebilir.) RGB olayına gelirsek BIOS üzerinden ErP ayarını açabilirsen PC kapalıyken anakart USB portlarına elektrik vermeyi kesecektir.
Yok zaten normal bir şekilde kapattıktan sonra PSU dumesini kapatmak sorun yaratırmı birde anakart ile ilgili bilgi için teşekkürler

Işıklı durabilir bir mahsuru yok eğer taktığınız fiş anahtarlı ise anahtarını kapatabilirsiniz.
Evet zaten PC akım korumalı prize bağlı sadece ilk defa pcyi kapatırken bugün ilk Pc yi kapattıktan sonra PSU dümesini de kapattım bu sorun yaratabilir mi yani?

Yok zaten normal bir şekilde kapattıktan sonra PSU dumesini kapatmak sorun yaratır mı bir de anakart ile ilgili bilgi için teşekkürler.

Neden böyle bir şey yapma ihtiyacında hissediyorsun? Sorun olacağını sanmıyorum net bilgim yok ama muhtemelen faydasıda olmaz. Kısacası Kolay bozulan aletler değiller endişe etmene gerek yok.

Neden böyle bir şey yapma ihtiyacında hissediyorsun? Sorun olacağını sanmıyorum net bilgim yok ama muhtemelen faydasıda olmaz.
Ne bileyim korku işte sisteme birşey olmasın diye elimden geleni yapıyorum çok fazla bilgili olmadıgım içinde böyle forumlarda dolaşıyorum

PSU düğmesinin şartelini indirmek elektriği tamamen keser. Gerek yok. Yüksek akım gidip gelmesinden korkuyorsan yapılabilir köyde falan yaşıyorsan yapılır da oda çok nadir, en fakir mahallelerde bile akım voltaj korumalı oluyor ev prizleri.

Ben kendime bilgisayar için 6'lı priz aldım, işim bitince prizin şalterini kapatıyorum. Yapılabilir. TAA kasanın arkasından uğraşmaya lüzum yok.

M.2 SSD kullanıcıysan ve Windows da hızlı başlat seçeneği açıksa PC'yi kapatsan bile mouse ve klavye de ki ışıklar yanmaya devam ediyordu bende. Psu şalterini kapatman da gerek yok.

PSU düğmesinin şartelini indirmek elektriği tamamen keser. Gerek yok. Yüksek akım gidip gelmesinden korkuyorsan yapılabilir köyde falan yaşıyorsan yapılır da oda çok nadir, en fakir mahallelerde bile akım voltaj korumalı oluyor ev prizleri.

Ben kendime bilgisayar için 6'lı priz aldım, işim bitince prizin şalterini kapatıyorum. Yapılabilir. TAA kasanın arkasından uğraşmaya lüzum yok.
Peki PCyi kapttıktan sonra prizin düğmesini kapatsam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı