Merhaba öncelikle, yaklaşık 3-4 aydır olan bir sorun sistem yeterli olmasına rağmen Assetto Corsa çok kasıyor. 15-20 dakika sonra düzeliyor ama düzelene kadar sıkılıp çıkıyorum format atınca da düzeliyor ama 1 hafta sonra yeniden kasmaya başlıyor. Sürekli format atamam nasıl çözebilirim? Ayrıca diğer oyunlarda böyle bir sorun yok. Driverlar güncel oyunu sildim yeniden yükledim, grafik ayarlarını düşürdüm ama düzelmedi.
Hocam işlemciden tam performans alıyor musunuz? Genelde bu tür kasmalar işlemci kaynaklı olabiliyor. Bende de olduğu için kendi bulduğum çözümü size resimlerle anlatacağım. 1-2-3 diye. Hepsi sıralı resimlerin. En son resime geldiğiniz de önyükleme seçeneği var tıklayın. Sonra gelişmiş seçeneğine tıklayın. Ardından sol üstte işlemci sayısı yazan bir kutu var. Seçili değilse seçin ve en yüksek olanı seçin. Eğer en yüksek olan seçili ise seçmeyin. En yüksek olanı seçtikten sonra uygula ve tamam a basıp ardından yeniden başlatın bilgisayarı.
Hocam işlemciden tam performans alıyor musunuz? Genelde bu tür kasmalar işlemci kaynaklı olabiliyor. Bende de olduğu için kendi bulduğum çözümü size resimlerle anlatacağım. 1-2-3 diye. Hepsi sıralı resimlerin. En son resme geldiğiniz de önyükleme seçeneği var tıklayın. Sonra gelişmiş seçeneğine tıklayın. Ardından sol üstte işlemci sayısı yazan bir kutu var. Seçili değilse seçin ve en yüksek olanı seçin. Eğer en yüksek olan seçili ise seçmeyin. En yüksek olanı seçtikten sonra uygula ve tamam a basıp ardından yeniden başlatın bilgisayarı.
Son bir soru. Ram tek 16 gb mi yoksa 2 tane 8 gb mi? Eğer cevap tek 16 ise ramden olabilir. Genelde çift ram dengeli olacağı için daha iyi performans almanızı sağlar. Ancak elinizde deneme şansı varsa deneyin. Ve denemenize rağmen hala çözülmüyor ise benim diyebileceğim başka bir çözüm yoktur. Teşekkürler.
Son bir soru. Ram tek 16 gb mi yoksa 2 tane 8 gb mi? Eğer cevap tek 16 ise ramden olabilir. Genelde çift ram dengeli olacağı için daha iyi performans almanızı sağlar. Ancak elinizde deneme şansı varsa deneyin. Ve denemenize rağmen hala çözülmüyor ise benim diyebileceğim başka bir çözüm yoktur. Teşekkürler.