Assetto Corsa çok kasıyor

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
16 GB Gskill Ripjaws
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
MSI B560 Tomahawk Wifi
İşlemci
İ5 10400F
Merhaba öncelikle, yaklaşık 3-4 aydır olan bir sorun sistem yeterli olmasına rağmen Assetto Corsa çok kasıyor. 15-20 dakika sonra düzeliyor ama düzelene kadar sıkılıp çıkıyorum format atınca da düzeliyor ama 1 hafta sonra yeniden kasmaya başlıyor. Sürekli format atamam nasıl çözebilirim? Ayrıca diğer oyunlarda böyle bir sorun yok. Driverlar güncel oyunu sildim yeniden yükledim, grafik ayarlarını düşürdüm ama düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işlemciden tam performans alıyor musunuz? Genelde bu tür kasmalar işlemci kaynaklı olabiliyor. Bende de olduğu için kendi bulduğum çözümü size resimlerle anlatacağım. 1-2-3 diye. Hepsi sıralı resimlerin. En son resime geldiğiniz de önyükleme seçeneği var tıklayın. Sonra gelişmiş seçeneğine tıklayın. Ardından sol üstte işlemci sayısı yazan bir kutu var. Seçili değilse seçin ve en yüksek olanı seçin. Eğer en yüksek olan seçili ise seçmeyin. En yüksek olanı seçtikten sonra uygula ve tamam a basıp ardından yeniden başlatın bilgisayarı.

Dosya Ekleri

• 2024-12-03_17-23-39.png
    2024-12-03_17-23-39.png
    476,7 KB · Görüntüleme: 73
  • 2024-12-03_17-24-55.png
    2024-12-03_17-24-55.png
    481,3 KB · Görüntüleme: 76
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25,5 KB · Görüntüleme: 73
Hocam işlemciden tam performans alıyor musunuz? Genelde bu tür kasmalar işlemci kaynaklı olabiliyor. Bende de olduğu için kendi bulduğum çözümü size resimlerle anlatacağım. 1-2-3 diye. Hepsi sıralı resimlerin. En son resme geldiğiniz de önyükleme seçeneği var tıklayın. Sonra gelişmiş seçeneğine tıklayın. Ardından sol üstte işlemci sayısı yazan bir kutu var. Seçili değilse seçin ve en yüksek olanı seçin. Eğer en yüksek olan seçili ise seçmeyin. En yüksek olanı seçtikten sonra uygula ve tamam a basıp ardından yeniden başlatın bilgisayarı.

Hocam biraz düzeldi ama hala çok kasıyor.

Ek olarak
Hocam biraz düzeldi ama hala çok kasıyor.

m.2 ssd kullanıyorum
Son bir soru. Ram tek 16 gb mi yoksa 2 tane 8 gb mi? Eğer cevap tek 16 ise ramden olabilir. Genelde çift ram dengeli olacağı için daha iyi performans almanızı sağlar. Ancak elinizde deneme şansı varsa deneyin. Ve denemenize rağmen hala çözülmüyor ise benim diyebileceğim başka bir çözüm yoktur. Teşekkürler.

Ek olarak

Son bir soru. Ram tek 16 gb mi yoksa 2 tane 8 gb mi? Eğer cevap tek 16 ise ramden olabilir. Genelde çift ram dengeli olacağı için daha iyi performans almanızı sağlar. Ancak elinizde deneme şansı varsa deneyin. Ve denemenize rağmen hala çözülmüyor ise benim diyebileceğim başka bir çözüm yoktur. Teşekkürler.
2 tane 8 gb ram kullanıyorum hocam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı