Assetto Corsa için FX 6300 sisteme ekran kartı tavsiyesi

sencCcer

Yoctopat
Daha fazla  
AMD FX 6300
GTX 260 896 MB
12 GB RAM

İnternette videolarını izliyorum çok canım çekiyor ama yeni PC almak istemiyorum.

Logitech G29 aldım şimdilik sadece LFS ve GTA V (direksiyon modlu) oynayabiliyorum.

Onların da grafiği kesmiyor ne yalan söyleyeyim. Bu sisteme hangi ekran kartını alırsam darboğaz yapmaz ve güzel grafikte Assetto Corsa oynarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD FX 6300
GTX 260 896 MB
12 GB RAM

İnternette videolarını izliyorum çok canım çekiyor ama yeni PC almak istemiyorum.

Logitech G29 aldım şimdilik sadece LFS ve GTA V (direksiyon modlu) oynayabiliyorum.

Onların da grafiği kesmiyor ne yalan söyleyeyim. Bu sisteme hangi ekran kartını alırsam darboğaz yapmaz ve güzel grafikte Assetto Corsa oynarım?
Anakart yazılmamış fakat destek varsa FX 8xxx serisi bir işlemci ile RX570 veya GTX1050Ti-1060 gibi bir ekran kartı ile sisteme bayağı bayağı çağ atlatırsınız.

İkinci el olarak 3000TL altındaki bir fiyata bu ikisini halledersiniz. Elinizdeki ekran kartını alan olmaz ama işlemciyi de satabilirseniz 2500TL altına işinizi halletmiş olursunuz.

Anakart yazılmamış fakat destek varsa FX 8xxx serisi bir işlemci ile RX570 veya GTX1050Ti-1060 gibi bir ekran kartı ile sisteme bayağı bayağı çağ atlatırsınız.

İkinci el olarak 3000TL altındaki bir fiyata bu ikisini halledersiniz. Elinizdeki ekran kartını alan olmaz ama işlemciyi de satabilirseniz 2500TL altına işinizi halletmiş olursunuz.
hocam ikinci el ne denli mantıklı olur? siz ikinci el ekran karti alirken nasil guveniyorsunuz? 3dmark vb. testlere mi bakiyosunuz?

birde işlemciden hayir gelmez kurtul mu diyorsunuz 😀

hocam ikinci el ne denli mantıklı olur? siz ikinci el ekran karti alirken nasil guveniyorsunuz? 3dmark vb. testlere mi bakiyosunuz?

birde işlemciden hayir gelmez kurtul mu diyorsunuz 😀
Sizin durumunuzda ikinci el değil sıfır almak mantıksız olur. Sonuçta 15 senelik bir sistem ekran kartı hariç sıfır parça bulma şansınız zaten yok.

Parçaları alırken yine foruma danışırsınız ayrı mesele ama ben şahsen ekran kartı alacak olsam öncelikle elden ele dolaşmamış uzun zamandır kullanılan mümkünse ilk sahibinden bakmaya çalışırım. İçi açılmamış olması da bir artı olur. Furmark testine bakıp aynı kartlarla ısı seviyesini karşılaştırırsınız ama uzun süreli oyun testleri de önemli. Tamirli veya arızalı bir kart alsatçıya satılmış o da satmaya çalışıyor olabilir mesela. Adam ne kadar bakın Furmark testi güzel dese de oyunda uzun süreli denemediği için o konuda istese de bilgi ve garanti veremeyebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı