Astra H çok mu yakıyor?

Morty61

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Arkadaşlar aracım 2008 1.3 cdtı astra h

Aracımın bakımlarını düzenli olarak yapıyorum fakat hiç anlamadığım bir durum söz konusu, aracım 100 Km'de 8 litre bazen 8.3 litre yakıyor. Sizce normal midir? (şehir içi kullanıyorum) bazılarına baktığımda ise aynı araç aynı kasa 6 litre yaktığını görüyorum bazılarında ise 9 litre bile gördüm. Sizce aracım çok mu yakıyor?

Herkese merhaba,

Aracımın bakımlarını düzenli olarak yapıyorum fakat hiç anlamadığım bir durum söz konusu, aracım 100 Km'de 8 litre bazen 8.3 litre yakıyor. Sizce normal midir? (şehir içi kullanıyorum) bazılarına baktığımda ise aynı araç aynı kasa 6 litre yaktığını görüyorum bazılarında ise 9 litre bile gördüm. Sizce aracım çok mu yakıyor?

Kullanışınıza göre değişir yüksek hız veya şehir içi dur kalklarda çok yakıyor.

Herkese merhaba,

Şehir içinde normal vites değişimlerini devirli yapın.

Kullanışınıza göre değişir yüksek hız veya şehir içi dur kalklarda çok yakıyor.

Şehir içinde normal vites değişimlerini devirli yapın.

Yoğun bir şehirdeyseniz gayet normal. Fabrika verileri bile şehir içi 6,2 litre diyor.

Aynı kasa ve motor ekstradan otomatik şanzımanlı versiyonu ile İstanbul içi 6.5 bandı tüketiyoruz.

Öncelikle cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

Aynı kasa ve motor ekstradan otomatik şanzımanlı versiyonu ile İstanbul içi 6.5 bandı tüketiyoruz.

Otomatik olması devirden dolayı daha tasarruflu olduğunu gösteriyor sanırsam. Aslında gayet devrinde kullanıyorum fakat nasıl böyle oluyor anlamış değilim. Fakat yine de bir konuda aydınlandım sayenizde. Teşekkür ederim

Öncelikle cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

Otomatik olması devirden dolayı daha tasarruflu olduğunu gösteriyor sanırsam. Aslında gayet devrinde kullanıyorum fakat nasıl böyle oluyor anlamış değilim. Fakat yine de bir konuda aydınlandım sayenizde. Teşekkür ederim

Size bazı tavsiyelerde bulunayım:
İlk olarak farklı bir markadan yakıt alıp aracın gidişini ve yakıt tüketimini gözlemleyin. Arkadaşımın aracı için Opet kullanıyor. Egr, maf, map vs gibi sensörleri temizletin. Durumları iyi değil ise değiştirin. Eğer ki EGR kurtarılamaz durumda ise iptal etme yoluna gidin, çünkü EGR yine bozulacak. Euro 4 motor olduğu için şanslısınız Dizel Partikül Filtresi (DPF) yok. Saydıklarım basit sayılabilecek tavsiyeler, eğer bir sonuç alamazsanız Turbo, Enjektör, Egzoz Manifoldu gibi ağır parçaların sökülüp durumlarına bakılmaları lazım.

Herkese merhaba,

Sanayici bir arkadaş var sordum enjektör çok basıyor olabilir bir baktırsın dedi.
Bir de duman atıp atmadığını sordu? Bir de 1.3 şehir içi yakıyor dedi.

Size bazı tavsiyelerde bulunayım:
İlk olarak farklı bir markadan yakıt alıp aracın gidişini ve yakıt tüketimini gözlemleyin. Arkadaşımın aracı için Opet kullanıyor. Egr, maf, map vs gibi sensörleri temizletin. Durumları iyi değil ise değiştirin. Eğer ki EGR kurtarılamaz durumda ise iptal etme yoluna gidin, çünkü EGR yine bozulacak. Euro 4 motor olduğu için şanslısınız Dizel Partikül Filtresi (DPF) yok. Saydıklarım basit sayılabilecek tavsiyeler, eğer bir sonuç alamazsanız Turbo, Enjektör, Egzoz Manifoldu gibi ağır parçaların sökülüp durumlarına bakılmaları lazım.

Daha açıklayıcı olamazdı sanırsam, emeğiniz için çok teşekkür etmek istiyorum. Düzenli olarak Shell'den yakıtı alıyoruz (Aklıma o an başka bir şey daha geldi de neyse hahahaha) dediklerinizin hepsini bir ustaya gösterip baktırtacağım.

Sanayici bir arkadaş var sordum enjektör çok basıyor olabilir bir baktırsın dedi.
Bir de duman atıp atmadığını sordu? Bir de 1.3 şehir içi yakıyor dedi.

Enjektöre birkaç ay önce bakılmıştı fakat bir sorun görülmemişti. Duman atma yok sadece ilk çalıştığı zaman beyaz duman çıkıyor o da hemen kesiliyor (dizel araçlarda normal diye biliyorum) 1.3 problemlerinden birisi daha sanırım. Emeğiniz için çok teşekkür ederim sırf bu konu için arkadaşınıza danışmanız bile beni mutlu etti. Çok sağ olun arkadaşlar

Enjektöre birkaç ay önce bakılmıştı fakat bir sorun görülmemişti. Duman atma yok sadece ilk çalıştığı zaman beyaz duman çıkıyor o da hemen kesiliyor (dizel araçlarda normal diye biliyorum) 1.3 problemlerinden birisi daha sanırım. Emeğiniz için çok teşekkür ederim sırf bu konu için arkadaşınıza danışmanız bile beni mutlu etti. Çok sağ olun arkadaşlar.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Bir de benim Clio da şehir içi yakıyor dedi. Eski Clio'lardan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı