Astral seyahat hakkında soru ve düşüncelerim

Makaleler
1
Biliyorum bir teknoloji forumunda bu konu absürt olacak, ancak ciddi anlamda kafamı kurcalayan ve arada rahatsız eden bir şey ve sizin yaşayıp-yaşamadığınızı ne düşündüğünüzü, inanıp inanmadığınızı merak ediyorum:

Olay şu, bir zamanlar sadece dalga geçtiğim nasıl olacak öyle şey, beynin bir yanılsamasıdır (aynı rüya gibi) diye düşündüğüm bir durumdu. Tabii gerçek olabileceğini de düşünmedim değil, birkaç kere deneyeyim dedim ciddi anlamda bazı yazılar okudum ve söylenenleri yapmaya çalıştım. Ne yalan söyleyeyim hiçbir zaman tam olarak isteyerek o hale geçmenin garanti olacağını düşünmüyorum. Yani her istediğinde ya da denediğinde olmuyor sanırım. Neyse ilk denediğimde (buradan sonrasında kesinlikle 1 kelime dahi yalan veya abartı değil), gözüm açık olmamasına rağmen garip bir şekilde görüşümün mavileştiğini fark ettim sonra kulağım hafif bir çınlama hissi uyandırdı bende, böyle ani basınç sürekli değişiyor gibi. Bir balinanın uzaktan yakından gelen sürekli sesi gibi yani ama bilincim kesin olarak uyurkenki halime göre kat kat daha açıktı, hiç değilse düşünmek uyanıkken olduğundan sadece bir tık daha zordu. Eğer bu şekilde devam etseydi kesinlikle gerçek ya da sahte sonunu görene kadar giderdim, gerekirse çok da zorlansam yapardım (bir de el ve ayak uçlarımı pek hissetmediğimi söyleyebilirim. Ancak bir anda sanki kalbim düşüncelerimden farklı hareket edercesine deli gibi hızlanmaya başladı, zaten korku da orada oluştu. Hani teknik bilgilere sahip biri değilim dakikada ne kadar kez atması normal ne kadardan fazlası anormal bilemem tabii ki ancak eminim ki o anormal sayılabilecek seviyedeydi ki kendi hislerime göre (doğru olup olmasa da) en azından yarı yarıya hızlandığına eminim. Neyse sonra hiç zorlanmadan gözümdeki maviliğin ve çınlamanın aniden kaybolmasına sebep olarak uyandım ve zaten direk kalbimi kontrol ettim (gerçek mi diye) ciddi anlamda aynı şekilde devam ediyordu yani aşırı hızlanmıştı.

Neyse bunu birkaç kere daha denedim ve rüyadan bir farkı olduğuna eminim diyebilirim. Belki bir çeşit rüyadır ancak gece gördüğümüz tarzda değil bunu kabul etmek lazım. Ve beni buna inandıran şey (rüyadan farklı olduğuna) hep aynı olayı yaşıyor olmam:
Kalbim hızlanıyor, önüm aydınlanıyor, kulağım çınlıyor ve vücudumu artık çıkmak isteyene kadar tam hissedemiyorum.

En son da işte dün ya da iki gün önce yaşadım ancak bu sefer beni rahatsız eden ben bir şey yapmadan, kısa bir rüyanın ardından hafif uyanmam ve daha sonra kendiliğinden bunu olması oldu. Yani bir tırstırmıyor da değil hani. Evet sizin ne düşündüğünüzü, yaşayıp-yaşamadığınız ya da ileri gidip-gitmediğinizi merak ediyorum. Sormak ya da anlatmak isterseniz yorum yapmanız güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu Astral seyahatin gerçek olduğunu düşünmüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu Astral seyehatin gerçek olduğunu düşünmüyorum.

Şöyle söyleyeyim, konuyu her açmadan önce:
"Çok saçma, vakit kaybı, niye açayım" dedim, sonunda açtım çünkü garip bir şey, zaten var olup olmadığını ya da anlatılan gibi bir şey mi bilmiyorum. Ama dediğim gibi doğru ya da yanlış farklı bir şey var ortada. Ne olduğunu ya da ne işe yaradığını bilmesem de.
@Ma'at inandıysan teşekkürler.

Şöyle söyleyeyim, konuyu her açmadan önce:
"Çok saçma, vakit kaybı, niye açayım" dedim, sonunda açtım çünkü garip bir şey, zaten var olup olmadığını ya da anlatılan gibi bir şey mi bilmiyorum. Ama dediğim gibi doğru ya da yanlış farklı bir şey var ortada. Ne olduğunu ya da ne işe yaradığını bilmesem de.
@Ma'at inandıysan teşekkürler.
Dediğim gibi gerçek olduğunu düşünmüyorum, zaten bu konu hakkında pek bir bilgim de yok. Artık o duruma güçlü iradesi olanlar ve bir takım hazırlıklardan geçerek mi yapıyorsunuz bilemiyorum ama belki bu şekilde beyniniz aynı rüyada olduğu bilinçaltınızdaki gibi bir görüntü size sunabilir. Fakat bu olayın sağlıklı olmadığına ve psikoloji bozacağına eminim. Yapmanızı da önermiyorum.

Dediğim gibi gerçek olduğunu düşünmüyorum, zaten bu konu hakkında pek bir bilgim de yok. Artık o duruma güçlü iradesi olanlar ve bir takım hazırlıklardan geçerek mi yapıyorsunuz bilemiyorum ama belki bu şekilde beyniniz aynı rüyada olduğu bilinçaltınızdaki gibi bir görüntü size sunabilir. Fakat bu olayın sağlıklı olmadığına ve psikoloji bozacağına eminim. Yapmanızı da önermiyorum.
Dediğim gibi zaten kalbin o kadar hızlanmasından sonra devam etmeye çalışmak ya büyük sakinlik ya da (bence) her şeyi göze almak demek. Yani hayatımda hiç o kadar hızlandığına şahit olmadım.

İnternette farklı yöntemler yazıyordu ben çok önceleri bakmıştım bu konudaki yazılanlara. Sen hangi tekniği uygulayarak bu durumları yaşayacak kadar ileri gidebildin? Tam olarak nasıl yaptın?

İnternette farklı yöntemler yazıyordu ben çok önceleri bakmıştım bu konudaki yazılanlara. Sen hangi tekniği uygulayarak bu durumları yaşayacak kadar ileri gidebildin? Tam olarak nasıl yaptın?
Yaptığım tek şey bir şey düşünmemeye çalışmak, aynı uyurken olan gibi. Hiç bir şey düşünmezsen ancak bunu bilinçli yaparsan oraya kadar bir şekilde gelişiyor olaylar. Hiç değilse bende öyle oldu. Tek yaptığım rahat bir pozisyonda aklımdakileri unutup aynı zamanda uyumamak oldu, ki yorgun olduğum gece vakitlerinde yapmıştım çoğunlukla.
Astral seyahat zihninizi kandırıp gerçekleştirebileceğiniz bir eylem yani gerçek değil sadece sizin düşüncelerinizle şekillenir.
Çok da bir şey değişmedi zaten, ancak cesaret edip sıkıntısız olarak gerçek ya da sahte bir şeyler görebilseydim muazzam olurdu.

Astral seyahatin gerçek olduğunu ama yapmanın çok zor olduğunu düşünüyorum.
Geçen sene çok uğraştım. 3 ay boyunca denedim ama pek bir şey olmadı.
Daha sonra din ve felsefe hocamızın teker teker yanlarına gidip düşüncelerini sordum. Felsefe hocamız da benimle aynı düşünüyordu. Din hocamız ise bu olayın olabileceğini geçmişte Mekke etrafında dini anlamda yüksek seviyelerde insanların orda olmasa bile görülebildiğini belki bununla alakası olabileceğini söyledi. İkisininde ortak olarak söylediği şey çok basit olmadığı. (Yanlış anlaşılma olmasın onlar sadece düşüncelerini söyledi hiçbir şey idda etmediler.)
Ve araştırdığım dönemlerde bunun şehir ortamında çok zor olduğunu yapan insanların 1 ay önceden belli bir diyeti uyguladıklarını, florlu diş macunu kesinlikle kullanmadıklarını okumuştum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı