Astsubay olmak için hangi bölüm okunmalı?

MSÜ Kara Harp Okulunda tarih bölümü yazıyor yani orada tarih seçtim diyelim nasıl astsubay olacağım oradan nasıl ilerleyeceğim anlatır mısınız bu konuda kimseye danışamadığım için soruyorum.

Kara Harp Okulundan mezun olup astsubay olamazsın. Oradan mezun olanlar subay olur. Astsubay olmak için Kara Astsubay Meslek Yüksekokulundan mezun olman gerekir.

MSÜ kara harp okulunda tarih bölümü yazıyor yani orada tarih seçtim diyelim nasıl astsubay olacağım oradan nasıl ilerleyeceğim anlatır mısınız bu konuda kimseye danışamadığım için soruyorum.

Harp okullarında sadece subay olursun tarih için sözel seçmen gerekli.

Harp okullarında sadece subay olursun tarih için sözel seçmen gerekli.
Kara Harp Okulundan mezun olup astsubay olamazsın. Oradan mezun olanlar subay olur. Astsubay olmak için Kara Astsubay Meslek Yüksekokulundan mezun olman gerekir.
Kara Harp Okulunda bölümlere ayrılıyor şimdi benim alanım olarak sadece Tarih var gibi orada o zaman subay olacağım peki tarih veya başka birşey bitirdim yine subay oluyorum ne farkediyor acaba

MSÜ Kara Harp Okulunda Tarih bölümü yazıyor yani Orada Tarih seçtim diyelim nasıl astsubay olacağım oradan nasıl ilerleyeceğim anlatır mısınız bu konuda kimseye danışamadığım için soruyorum
tatih bolumu var mi bilmiyorum ama 2 sene sectigin bolumde ders alip astsubay olarak mezun olacaksin. Bolume gorede gorevin degisiyor

Kara harp okulunda bölümlere ayrılıyor şimdi benim alanım olarak sadece tarih var gibi orada o zaman subay olacağım peki tarih veya başka bir şey bitirdim yine subay oluyorum ne fark ediyor acaba.

Orayı sadece askeri okul olarak değil normal üniversite olarak düşün aynı zamanda bir daldan ders görüyorsun ve askerlikle alakalı bir sıkıntı yaşayıp mesleğinden istifa eder veya başka bir şey olursa örneğin tarih seçtin diyelim o alanda iş bulma imkanın oluyor diye biliyorum.

Orayı sadece askeri okul olarak değil normal üniversite olarak düşün aynı zamanda bir daldan ders görüyorsun ve askerlikle alakalı bir sıkıntı yaşayıp mesleğinden istifa eder veya başka bir şey olursa örneğin tarih seçtin diyelim o alanda iş bulma imkanın oluyor diye biliyorum.
Reis ben tarih seçersem hangi mesleği edinebilirim yani Milli Savunma Üniversitesinde Tarih okuyarak tarih öğretmeni olunmaz ya ben subay olmak isterim mesela

@volter190

Harp Okullarında hangi bölümü bitirirsen bitir subay olarak mezun olursun. Ek olarak da subay diplomasının yanında bitirdiğin bölümün diploması verilir.

Heh reis ben işte bunu merak ediyordum yani demek istediğim ben elektronikten anlamam ama aralarında tarihte var Harp okulunda tarih bitirip Subay olup vatanıma hizmet etmek istiyorum inşallah

Technopat Haberler

Geri
Yukarı