Astsubay olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Warn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 90

Warn

Centipat
Makaleler
1
Yer
Beyoğlu/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Yazılımcı, Futbolcu, Bodyci
MSÜ okuyup direkt astsubay olarak başlanabiliyor. Tabii ki amaç sadece maaş olmayacak ama maaşlar da bayağı iyi. Eskisi gibi de değil şimdi resmen yatarak para kazanıyosun söylenene göre. Fakat genelde derslerinde başarılı olamayanlar asker oluyor, MSÜ'nün de puanları bayağı düşük. Yanlış anlamayın ortalamanın üstünde zekiyim, MSÜ'yü kolayca kazanabilirim hatta çok daha yüksek puan yapabilirim. Sizce mantıklı mı?

Çok daha iyilerini yapabileceğini düşünüyorsan astsubaylık gibi ülkede değer verilmeyen meslek gruplarında hayatını heba etmeni önermem. Devletin emri altında çalışmak birçok kişi için katlanılabilecek bir şey değil. Hayalinde olan bir şey değilse askerlikle alakalı bir meslek önermem.

Üstün zekan ile okulu kazanıp, liyakatsız cahil bir üst tarafından mobinge uğrama ihtimalini de unutma. Orası askeriye, aklını kullanan cezalandırılır...

İş MSÜ sınavına girmekle bitmiyor. Subaylık istiyorsan TYT ve AYT'ye sadece astsubaylık için TYT'ye girmen lazım. Ondan sonra sağlık kontrolleri sözlü ve fiziksel mülakat falan bin tane şey var. 2 sene önce girdiğimden biliyorum mülakatıda geçmiştim ama sağlık kontrolünde doğuştan gelen bir sorun yüzünden kalmıştım. En sonunda her şey sana bağlı iyice araştır çünkü bütün her şeyi geçtikten sonra orada bir de bölüm seçeceksin. Sormak istediğin bir şey olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı