Astsubaylık için TYT ve MSÜ yeterli mi?

183206

Megapat
Makaleler
1
Haber sitelerine bakıyorum Astsubaylık için TYT + MSÜ sınavı yeterli diyorlar. Diğer sitelere bakıyorum astsubaylık için sayısaldan veya eşit ağırlıktan minimum alınması gereken puanlar yazıyor. Bu bilgilerin hangisi doğru?

1613932817483.png

Gördüğünüz gibi tabloda sayısal ve eşit ağırlık puanları verilmiş astsubaylık için. Kafam karıştı.
Ek olarak buradaki kılavuzda da harp okulu veya astsubaylık okulları fark etmez tek şart TYT yazıyor (MSÜ'nün kendi sınavı haricinde).

Aaaaadsız.png

Son düzenleme:
MSÜ puan hesaplama sitelerinde MSÜ'nün sınavında yaptığınız netleri yazdığınızda sayısal, eşit ağırlık cinsinden aldığınız puanlar yazıyor. Yukarıdaki tablo MSÜ'nün sınavının eşit ağırlık veya sayısal puanı sanırım. Tıpkı AYT gibi o sınavın da bir sistemi varmış. Ben TYT gibi tek tipten puanı var zannediyordum. Veya hala yanılıyorum.
Meslek Yüksekokulları için evet, onlar yeterli oluyor. Fakat AYT'den ortalama bir puan alıp Harp Okulunu deneseniz daha iyi olmaz mı?
Yazının tamamını okudunuz mu? harp okullarında sanırım AYT şartı yok.

Bu puanlar AYT puanları mı yoksa MSÜ puanları mı nereden bileceğiz hocam? MSÜ sınavının da sayısal, eşit ağırlık cinsinden puanları varmış sanırım.
MSÜ sınavı sadece 2. aşamaya geçip geçemeyeceğinizi ölçüyor. Meslek Yüksekokulları için TYT, Harp Okulları için AYT puanı yazanlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı