ASUS 21.5" VP228HE ekran soluk

Emre Kolay

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Arkadaşlar ASUS 21.5" VP228HE 60Hz 1ms VGA HDMI FHD Gaming monitör satın aldım ancak 3 adet sorunla karşı karşıyayım. Teker teker sorularıma çözüm yazarsanız çok sevinirim.

1. monitör ekranım soluk gibi, ekran çok parlak, tam nasıl anlatırım bilmiyorum ama parlaklık kısarak geçecek bir olay değil. Ekran soluk duruyor.

2. Ekranda bulunan her şeyin çözünürlüğü düşük gözüküyor. Aslında tam olarak çözünürlükle alakası yok. Sadece yazılar, uygulama ikonları gibi şeylerin kenarları yumuşak değil ve kötü duruyor. Bulanıkta diyebiliriz buna.

3. Bu monitörün içinde bir adette hoparlör var ancak bu hoparlör cidden az ses veriyor. Sesi arttırmamın bir yolu var mı?

NOT: Arkadaşlar ekrandan uzaklaştıkça bulanık ve soluk görüntünün gittiğini fark ettim. Yani ekrandan ne kadar uzaklaşırsam görüntü gözüme cidden hoş geliyor. Yakındayken 360p olan arka plan fotoğrafı 1080p olmaya başlıyor. Buna çok şaşırdım. Ekrandan uzaklaştıkça görüntünün güzelleşmesinin sebebi nedir? Çok ilginç geldi. Ekrandan uzaklaşmanın dışında bir çözümü var mıdır acaba?

Şikayetiniz panel tipinden kaynaklı olabilir.
1624133935797.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı