Çift monitörde alt tab yapılınca bilgisayar kasıyor ve uygulamalar çöküyor

mertcanncakiir

Centipat
Daha fazla  
Yeni bir monitör aldım: Samsung Odyssey G65B 2K. Eski ana monitörümü de yan ekran yaptım: AOC 27 inç 1080P bir ekran. Şöyle bir sorun oluşmaya başlandı: Alt tab attığımda bilgisayar eski hızında çalışmıyor, uygulamalar çöküyor, bilgisayar donuyor. Sorun ne olabilir? İşlemci 5700X3D, ekran kartım 6900XT, RAM 32 (4X8).

Yeni bir monitör aldım: Samsung Odyssey G65B 2K. Eski ana monitörümü de yan ekran yaptım: AOC 27 inç 1080p bir ekran. Şöyle bir sorun oluşmaya başlandı: Alt Tab attığımda bilgisayar eski hızında çalışmıyor, uygulamalar çöküyor, bilgisayar donuyor. Sorun ne olabilir? İşlemci 5700x3D, ekran kartım 6900 XT, RAM 32 (4x8).

Aynı sorunu kendim yaşadım, monitörlerin Hz değerleri yüksek ihtimal farklıdır. Ve farklı kabloyla bağlamışsınızdır, birini HDMI birini DP ile bağlamayın. İkisini de aynı tür kablo ile bağlayın ve mümkünse Hz değerlerini eşitleyin. İki türlü de çözülmez ise anakartınızın arkasında HDMI'ya da DP girişi varsa IGPU'yu aktif edip 2. monitörün görüntüsünü işlemciden alın. Kusura bakmayın 5700x3D de iGPU yokmuş bu sebeple bağlayamazsınız. İki türlü de hallolmaz ise anakartta X16 ekstra bir slot varsa, güç kaynağı bağlantısı gerektirmeyen bir ekran kartı ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı