ASUS 26,5" ROG STRIX OLED XG27AQDMG monitör alınır mı?

Elbette alınabilir. Oled panel monitörlerin görüntü kalitesi muazzam. Fakat burn in riskini kabul ederek satın almak gerekiyor oled panel monitörleri. Bende uzun süredir almayı düşünüyorum ama burn in riski nedeniyle almaya cesaret edemedim. Oldukça dikkatli kullanmak gerekiyor oledi. Bahsettiğiniz model rekabetçi oyunlar için daha çok pc oyuncusu odaklı bir model bence. Eğer dikkatli kullanacaksanız ve bu burn in riskini göze alıyorsanız alın derim. Aksi halde ips panel monitörlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Elbette alınabilir. Oled panel monitörlerin görüntü kalitesi muazzam. Fakat burn in riskini kabul ederek satın almak gerekiyor oled panel monitörleri. Bende uzun süredir almayı düşünüyorum ama burn in riski nedeniyle almaya cesaret edemedim. Oldukça dikkatli kullanmak gerekiyor oledi. Bahsettiğiniz model rekabetçi oyunlar için daha çok pc oyuncusu odaklı bir model bence. Eğer dikkatli kullanacaksanız ve bu burn in riskini göze alıyorsanız alın derim. Aksi halde ips panel monitörlere yönelmenizi tavsiye ederim.
Burn in için her şeyi göze alacağım görsel kalitesi müthiş duruyor

Burn in için her şeyi göze alacağım görsel kalitesi müthiş duruyor.

Woled ve glossy olan tek monitör bu. Artı olarak 3 yıl yanma garantili. Dert edecek bir şey yok bence. Kendimde AW2725DF kullanıyorum. Ekran iki dakika boyunca hareketsiz kaldığında ekranı kapat ayarı açık. Görev çubuğunu gizledim. Parlaklığı da yüksek ASUS'un.

Woled ve glossy olan tek monitör bu. Artı olarak 3 yıl yanma garantili. Dert edecek bir şey yok bence. Kendimde AW2725DF kullanıyorum. Ekran iki dakika boyunca hareketsiz kaldığında ekranı kapat ayarı açık. Görev çubuğunu gizledim. Parlaklığı da yüksek ASUS'un.
Teşekkür ederim yanıtınız için

Burn in problemleri qd oledlerde mi yoksa woledlerde mi daha çok bulunuyor hocam ben de samsung g8 odyssey 32 inch modeli ve dell alienware aw3225qf arasında kaldım ama burn riski nedeniyle sipariş etmemiştim. Eğer woledlerde daha az yanma riski varsa ben de wolede yöneleyim.

Burn in problemleri qd oledlerde mi yoksa woledlerde mi daha çok bulunuyor hocam ben de samsung g8 odyssey 32 inch modeli ve dell alienware aw3225qf arasında kaldım ama burn riski nedeniyle sipariş etmemiştim. Eğer woledlerde daha az yanma riski varsa ben de wolede yöneleyim.
Ne fark oluyor WOLED ve QD-OLED arasında

Burn in problemleri qd OLED'lerde mi yoksa woledlerde mi daha çok bulunuyor hocam ben de Samsung G8 Odyssey 32 inch modeli ve Dell Alienware AW3225QF arasında kaldım. Ama burn riski nedeniyle sipariş etmemiştim. Eğer woledlerde daha az yanma riski varsa ben de wolede yöneleyim.

Bunu araştırmadım bilmiyorum. Yalnız woled monitörlerde glossy olan sadece ASUS'un monitörü var. Qd OLED'lerde hem mat hem de glossy var. 1 yıllık yanma testi var mesela.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben glossy sevdiğim için woledleri elemiştim. ASUS'ta bütçemi zorluyordu. Zaten 3 yıl garantili oldukları için sıkıntı olmaz. 3.yıldan sonra da ister qd OLED ister woled olsun pek bir ömürleri olduklarını sanmıyorum.

Bir de kesin bir şey söylemek zor. Monitörün nasıl kullanıldığı da çok önemli. Görev çubuğunu gizlemeyen bir kişinin 1.5 yıl sonrasında görev çubuğu yanmıştı. ASUS XG27ACDNg kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. ASUS olduğuna eminim. Monitöre fazla yüklenirsen ömrü çok kısalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı