Asus 27 inç monitör önerisi

Twin_Turbo

Centipat
Katılım
8 Temmuz 2019
Mesajlar
94
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör seçerken çok kararsız kaldım, hangisini almalıyım? Vatan'dan bütün parçaları seçtim 17 K tuttu çok pahalı.



 
Parçalarını vatandan değil başka mağazalardan bakarak çok daha düşük fiyatlara aynı ürünleri alabilirsin. Vatan fiyatları çok yüksektir gereksiz seviyede.
 
Bunların hepsi 6 bit + frc. Düz 8 bit bir monitör almanı öneririm. Zaten 1080p için 27 inç fazla denebilir bir de renk derinliği düşük olmasın bari.
 
Almışken 27" almanı öneririm, 24" değil. Bütçen varsa Samsung en iyi tercih gibi duruyor ancak o kadar para harcamak istemezsen VG279Q kullanıyorum, öneririm de. Koyduğunuz diğer ASUS modeli günümüzde alınacak bir şey değil bence, oyundan oyuna değişir bence ama yarı profesyonel esporcu olmama rağmen ben de IPS panel tercih ettim. Bu arada VG279Q alırsanız bana bir şekilde haber verin, Whatsapp'den size kendi ayarlarımı atarım, pek çok kişiye de bu monitörü aldırdım ve şimdi hepsi benim ayarlarımı kullanmaya devam ediyor. En doğal gösteren ayarı yapmanız günler sürebilir, ya da ayarlayabilirsiniz. Ben 8 gün uğraşıp ideal ayarları buldum, siz düşünün. O konuda yardımcı olmak isterim.
1080 p için 24 inç iyi gider 27 inçde pikselleri sayarsın. 27 inç için 1440p lazım
Şu pikselleri sayma muhabbetini bıraksanız artık, olmaz mı? Monitörle aranızda beş parmak ara mı var, nasıl sayabiliyorsun? 32" 1080p'yi de yerinde gördüm, deneyimledim, iki gün de kullandım. Onda bile o sayılabilecek kadar göze batmıyordu.
 
Bazen bilgisizce, deneyimlemeden o kadar saçma yorumlar yapılıyor ki hayret ediyorum. "Yok 1080p için 27" fazla, yok piksel sayarsın." Çiftlikte tavuk mu sayıyorsunuz arkadaş. Yıllardır 27" monitör ile 24" monitörü beraber kullanırım, tercihim her zaman 27" olmuştur. Ekrana kafa atacak düzeyde yakın bakarsanız piksel yerine toz tanelerini de rahat sayarsınız. Evde kullandığımız 43" veya daha yukarı televizyonların da 1080p olanları var. Onlar için de ekrana yapışıp piksel mi sayıyorsunuz? Bir zahmet belli bir mesafe koyacaksınız ekran ile aranıza, yoksa nasıl 27" veya daha üstü ekranlara oyun oynarken hakim olacaksınız? Dibine giripte boynunuz mu tutulsun enine boyuna ekranı tam açıdan görebilmek için? Herhalde piksel sayarsınız yapışırsanız. Yani gerçekten anlamak mümkün değil bu mantığı. Kesinlikle tavsiyem 27" monitör almanız.
 
27 de 1080p önerilmiyor ama problem TN panel olanlar mı acaba? Pc yi 48 inç TV ye bağladım. Oyunu 1080p de açtım, belirli bir mesafeden baktım, yinede pixeller sayılacak gibi öyle gözüme batmadı açıkçası. Bende mi problem var bilmiyorum ¯\_(ツ)_/¯
 
Son düzenleme:
1080p çözünürlük en iyi 24 inçde gider. Daha yüksek ekranlarda “ piksel sayarsın “ mecaz anlamda dedim. Oturup piksel saydığım filan yok tabikide 😂😂😂. Mantıklı düşünen her insan ekran boyutu büyüdükçe ekrandaki piksel sayısınında artmasının görüntü kalitesi açısından gerekliliğini anlar
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı