Asus 27 inç PG278Q Gaming Monitör Almak

er36po

Kilopat
Katılım
11 Kasım 2013
Mesajlar
4.781
Makaleler
9
Çözümler
4
Yer
Kars/ Ordu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat
Merhaba.
Arkadaşlar, Asus: Rog Swıfr PG278Q özellikle oyun amaçlı tasarlanan monitörü almak istiyorum, ancak almadan önce sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Monitörün özelliklerine ve görseline baktığımızda gerçekten tatmin edici gibi ancak altı-üstü bir monitöre o kadar para vermişken şunu almanız daha iyi olur dediğiniz başka bir Marka/ Model Monitör var ise önerilerinizi rica ediyorum: @Murat5038, @BilgisayarKurdu, @JaroxJamaica, ve tabi diğer monitör konusunda bilgisi olan arkadaşlar!

intro-hero.png
 
Seçtiğiniz monitör Hz ve MS bakımından gerçekten çok güzel. Zaten Asus en çok tercih edilen oyuncu monitörü seçildi. 3D desteklemesi de cabası.
2D'yi, 3D'ye çeviriyor mu bilmiyorum ama 3D ile işiniz yoksa eğer MG278Q işinizi her açıdan görecektir ama G-Sync değil, FreeSync destekliyor diye biliyorum. 2K monitör alacaksanız eğer en doğru seçimi yapıyorsunuz hocam. 23"-24" bir monitörde 2K, 27" üzerinde durduğu gibi güzel durmuyor. Sizin kullandığınız donanıma en uygun bu monitör gibi geliyor bana. Hem 2K, 3D ve 144Hz olup, hem G-Sync destekli olan monitör fazla yok. Ayrıca G-Sync destekli bir monitör ile FreeSync destekli aynı özelliklere sahip monitör arasında fiyat farkı var. G-Sync destekli olan daha pahalıya geliyor çoğu zaman.

Seçmiş olduğunuz monitör size en uygun monitör bence.
 
@JaroxJamaica, açıkçası monitör almaya dün akşam karar verdim.
Yaklaşık 1 hafta önce 3 KVA'lık Kesintisiz Güç Kaynağı (1.600 TL) almıştım, ancak bu mübarek acayip bir ses çıkarıyordu (Fandan dolayı, evde kullanabileceğim bir cihaz değil yani) ben de Vatan'a götürüp yerine bir monitör almaya karar verdim.
Bugünden beri de monitör inceliyorum... Bana PG278Q daha iyi gibi geldi özellikle de 2K 144 Hz ve 3D olması.
Ancak fiyat bana biraz fazla gibi geliyor ama daha uyguna o tarzda bir monitör de bulamadım açıkçası.

Neyse, düşünmek için akşama kadar zamanım var, akşam Vatan'a gidip alacağım PG278Q'yu. Umarım en son aldığım ve şu anda büyük sorunlar yaşatan Seasonic 1250 Watt'lık PSU'su gibi pişman olmam.
 
Bana kalırsa daha uygun olan monitörlere bakın. G-Sync bence olmazsa olmazlardan değil. HZ takıntınız yoksa eğer PB287Q'ya da bakabilirsiniz. 4K, 60 Hz bir monitör. 1MS tepkime süresi var. Bu arada o kadar UPS'i ne yapacaksınız hocam? :eek:
 
Dün Vatan'da 4K bir monitör test ettim sistemde, tam anlamıyla rezillik bence. O yüzden şimdiki monitörlerin ve tabi uygulamaların 4K için hazır olmadığını görüyorum.
Bana kaliteli 2K 144 Hz ve 3D olması yeterli, G-Synıc takıntım yok yanız.

UPS olayı da; almışken iyisi yani elektrik kesintilerinde uzun süreli dayansın diye almıştım.
 
G-Sync takıntınız yoksa eğer BenQ XL2730Z alabilirsiniz. 3D desteklediği yazmıyor ve bir takım özelliklerden mahrum ve fiyatı yine de biraz yüksek. Aradaki farka değer bence PG278Q almanız. Umarım kendinize göre süper bir monitör bulabilirsiniz. :)
 
@JaroxJamaica, BenQ XL2730Z'de 3D desteği yok ve fiyatı da çok yakın.

Vatan'da RogSwıfr PG278Q'yu "indirim talebi" ile 2.750 TL civarında alabileceğim sanırım. Bu akşam gidip alacaktım, ancak yarına bıraktım biraz daha düşüneyim diye.

@Silinen üye, evet, maalesef çok pahalı ama TV'lerde de oyun pek oynamıyor.
Ben deki TV oldukça kaliteli ve 600 Hz ama oyun performansı kötü. Yani TV'yı asla bir monitörler karşılaştırma makine gerek.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı