Asus 27 inç PG278Q Gaming Monitör Almak

Galiba evet, 3D Vision ile de bendeki Samsung 3D gözlükler bu monitör ile uyum sağlayabilir :kararsız: Tabi monitör salı günü elime ulaştığında deneyip burada bilgi paylaşımı yaparım.
Tahmini yazıp kafa kurcalamaktansa birkaç gün bekleyip denersin istediğin olmaz ise gider orj. bir gözlük ile de denersin fark yoksa kullanırsın.
 
Seni umutlandırdım ama galiba Nvidia kit olmadan 3D kullanılamıyor. Yine de Nvidia 3D Vision programı yardımıyla bir denersin. Çalışırsa ne ala.
Adsız.png


Dün gece bu konuyu bayağı araştırdım. IR Emitter görüntü derinliğini ayarlamaya, monitörde 3D özelliğinin açılıp kapatılmasına ve film izlerken birden fazla 3D gözlüğün kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Bir tür verici gibi düşün. Bilgisayarın arkasındaki USB portlarından herhangi birine kendi kablosu vasıtasıyla bağlanıyor. Elindeki aktif Samsung gözlüklerini kullanabilmen için de bir yol var. Denersin olursa oldu olmazsa ilerde tercihine bağlı Nvidia kit alırsın. Masaüstünden Nvidia denetim masasına girersin. Alttaki resimdeki seçeneği tıklarsın.

Bu seçeneği tıkladıktan sonra önüne yeni bir ekran gelecek. Burdaki menüden "Discover Gözlük" seçeneğini tıklayıp ileri dersin. Elindeki aktif gözlüğü açıp takarsın. Önüne gelen ekranın üstündeki kutucuğa sırayla sağ ve sol gözünü kapatıp bakarsın. Gördüğün şekilleri alakalı yerlerde işaretleyip ileri dersin. Çalışıp çalışmadığını böylece öğrenirsin.

Monitörü aldınız mı? Ses seda yok:)
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    312,6 KB · Görüntüleme: 274
@oktaymavusoglu, monitör ta pazartesi elime ulaştı. Fakat PC'nin arka kısmındaki Display port'un üstünde radyatör olduğundan takamadım. Yani anlayacağınız ilk önce radyatörü söküp buraları biraz uzatıp Asus'un mecburi kıldığı portu boşa çıkarmam gerek.

Bu aralar biraz yoğunum, zamanım olmadı yani, ama yarın-öbür gün başlayacağım.
Monitörü daha denemeden orada öylesine durması hiç hoş değil ama ne yaparsınız işte...
 
@okaymavusoglu, maalesef olmadı. Herhangi bi aktif gözlükle olacak iş değil sanırım, ancak pasif gözlükle bu mümkün olacaktır, fakat bu sefer de pasif gözlüğün sunacağı 3D tatmin edici olmayacağından çözüm Nvidia 3D Vision 2 gözlüğü.

Aktif gözlük seçenekleri arasında aparat gerektirmeyen yok. Geriye tek seçenek pasif (Discovery Gözlük) kalıyor:
FormatFactory20160101_103351.jpg


Monitörü an itibariyle kullanıyorum, fiyatı fazla olsa da, görüntü kalitesi (kaliteli işçilik, harika tasarım) ve sağlam duruşu fiyat olayını gölgede bırakıyor.
İlk olarak BF4 oynadım, harbiden; ''Ben şu ana kadar oyun mu oynamışım'' dedirtti (y) (Önceki monitör'de oyun ayarlarını ULTRA yapsam bile, aslında oyundaki anlaşılır detaylar değil de daha çok bulanık olmasına neden oluyordu. Fakat Bu monitörde ayarları ultra yaptığımda, değil düşmanı rahat görmek yerdeki kum taneciklerini dahi rahatlıkla görebiliyorsunuz.)

Fikirlerini baylaşarak katkıda bulunan, başta @JaroxJamaica, @Murat5038, @oktaymavusoglu ve diğer arkadaşlara teşekkürler :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı