ASUS 27" TUF Gaming VG27AQ3A 1ms 180Hz 2K IPS Gaming monıtor alınır mı?

Bütçe
Max 9K

TR_Smash_exe

Hectopat
Daha fazla  
RTX 5070 ekran kartı.
Ryzen 5 9600X işlemci ile G-Sync uyumlu
(ASUS 27" TUF Gaming VG27AQ3A 1ms 180Hz 2K IPS Gaming monıtor)
Bu monitörü buldum ve araştırmaktan daraldım artık alıyorum önerisi olan var mı?

Reis onu çok gördüm baktım ama hem VA panel hem de Curved bana göre değil o yüzden geriye kalan ve mantıklı gelen bu oldu sence nasıl.
Samsung'daki panel VA olmasına rağmen bundan daha iyi ama Curved konusuna bir şey diyemem. Monitör fena değildi diye hatırlıyorum, etiketlediğim arkadaş detaylı bilgi verir.

Reis onu çok gördüm baktım ama hem VA panel hem de Curved bana göre değil o yüzden geriye kalan ve mantıklı gelen bu oldu sence nasıl.

Sadece VA olduğu için tercih etmeseydiniz açıklama yapardım ancak Curved sevmiyorsanız IPS önerelim.

R27QE öncelikli öneririm.

VG27AQ3A ile alakalı kopyala/yapıştır yorumum:

Parlaklık 260nit ile muadillerine göre çok zayıf 260 vs 400nit. Renk gamutu %95 DCI-P3 ve %71 Rec 2020 ile lenovodan bir tık daha iyi. Msi'dan gözle görülemeyecek derecede daha iyi. Hatta üniteden üniteye bile ufak farklar olabilir. Aynı sayabilirsiniz. Kontrast oranı 1000:1 civarında muadillerinden geride 1000 vs 1200-1400. Tepki süresi aynı ölçüm testinde msi ile kafa kafaya.

Sadece VA olduğu için tercih etmeseydiniz açıklama yapardım ancak Curved sevmiyorsanız IPS önerelim.

R27QE öncelikli öneririm.

VG27AQ3A ile alakalı kopyala/yapıştır yorumum:

Parlaklık 260nit ile muadillerine göre çok zayıf 260 vs 400nit. Renk gamutu %95 DCI-P3 ve %71 rec 2020 ile Lenovo'dan bir tık daha iyi. MSI'dan gözle görülemeyecek derecede daha iyi. Hatta üniteden üniteye bile ufak farklar olabilir. Aynı sayabilirsiniz. Kontrast oranı 1000:1 civarında muadillerinden geride 1000 vs 1200-1400. tepki süresi aynı ölçüm testinde MSI ile kafa kafaya.

Peki bu Adaptive Sync ile G-Sync arasında fark yok mu?

Arkadaşa sormuşsun ama cevaplayayım, G-Sync eskiden donanımsaldı ama üretimde maliyeti arttırdığı ve yeni bir çip eklenmesi gerektiği için monitör üreticileri AMD'nin FreeSync teknolojisine yöneldiler ve NVIDIA'da bu konuda geri adım atarak FreeSync'ı da kullanmaya başladı yani Adaptive Sync.

Yani, NVIDIA kartın varsa "G-Sync destekli" yazdığını sürücüde görürsün. Hiçbir farkı yok yani.

Lenovo ve MSI da G-SYNC var zaten. Adaptive Sync yırtılmaları + V-Sync açıldığında oluşan sorunları önlüyor. G-SYNC'te hemen hemen aynı şey.

• VRR = Değişken Yenileme Hızı = Aşağıdakilerin hepsinin genel terminolojisi. (Aslında) bir pazarlama terimi değildi.
  • VESA Adaptive Sync = VESA standart organizasyonunun temel VRR teknolojisi = NVIDIA ve AMD'de çalışır
  • FreeSync = AMD jenerik VRR = AMD VESA Adaptive Sync Sertifikası (artık NVIDIA'da da çalışıyor)
  • G-SYNC Uyumlu = NVIDIA genel VRR = NVIDIA VESA Adaptive Sync Sertifikası (artık AMD'de de çalışıyor)
  • G-SYNC Native = NVIDIA'ya özel VRR = NVIDIA'ya özel G-SYNC Çipi*
  • HDMI VRR = VESA Adaptive Sync'in HDMI eşdeğeri
Gsync native olan modüllü versiyon, çoğu monitörde yoktur. Günümüzde adaptive sync, freesync ve gsync pazarlama stratejisi olarak tanıtılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı