Asus 7950 ve AOC e2250Swn Led monitör uyum sorunu

Renovatio

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Tüm Technopat ailesine merhaba;

Arkadaşlar başlıkta bahsettiğim gibi ekran kartım ve monitörüm arasında bir uyum sıkıntısı var. Monitörümde sadece VGA çıkışı mevcut. HD7950'ye DVI to VGA kablo ile bağlıyorum. Monitörde beyaz renkler sanki hızlı giden bir arabayı resim çekmiş gibi sağa doğru uzun gölgeli olarak görünüyor. Yani beyazlarda kayma var. Acaba monitörü değiştirmeden bu soruna bir çözüm bulma imkanı varmıdır? Sistemim aşağıdaki gibi. Teşekkürler..

• M5A97 Anakart
  • HD7950 Ekran Kartı
  • FX6100 işlemci
  • TR2 Power 80+ 600w güç kaynağı
  • Vengeance 2x4 GB 1600mhz ram
  • AOC e2250Swn Led Monitör

Hocam durum şöyle, önce dvi to vga adaptör ile denedim, görüntüde titreme oluştu. Değiştirip dvi to vga kablo aldım renkler kaydı. Şimdi vga analog, hdmi ise dijital sinyal gönderiyor. Bu şekilde görüntü alabilmek için piyasadaki ucuz çeviriciler yerine elektronik aktif converter gerekiyor. DVI'ın da çeşitleri var ancak net bir bilgim yok. Bu tür çeviricilere yüksek ücretler ödeyip sonuç alamamaktan korkuyorum.

Keskinlik ayarımı değiştirdim, malesef sorunum düzelmedi. DVI to VGA kablomu değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir kablo almalıyım? Tavsiye edebileceğiniz bir kablo yada marka var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar önceden birçok kez başıma geldi vga kablodan kaynaklı bir sorun. Muadil olmamasına özen gösterin lütfen. Monitor ayarlarına boşyere bakmayın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı