ASUS A15 kronik ekran Flex'i iddiası doğru mu?

Bunesis

Hectopat
Daha fazla  
Geçen yıl aldığım ve oldukça memnun olarak kullandığım bilgisayarımı, bugün termal bakım için bir teknik servise verdim. Ancak oradaki görevli, bilgisayarın elektrik almadığını ve sorunun Flex kablosundan kaynaklandığını söyledi. İddiasına göre Flex kablom zarar görmüş. Oysa bilgisayarı teslim ettiğimde sorunsuz bir şekilde çalışıyordu; hatta kendisi de cihazı benim yanımda açtı. Şu an ise bilgisayarın elektrik almadığını söylüyor.

Anakart şemasına baktığında, sorunun EDP ekran Flex kablosundan kaynaklandığını ve bu modelde kronik bir sorun olduğunu öne sürdü.

Benim anlamadığım nokta şu: Ekran Flex kablosu, bir bilgisayarın açılmasını ya da elektrik almasını gerçekten engelleyebilir mi? Bu konuda bilgili kişiler beni aydınlatabilir mi?

Inside ASUS TUF Gaming A15 FA507 - disassembly and upgrade options | LaptopMedia.com ilk fotoğrafta sol üst tarafta bakır soğutmaların üstünde kalıyor EDP Flex'i.

Ne haddine sorunlu diyebilir ki sağlam ürüne? Sen ona teslim ettiğinde sağlam çalışıyorsa ve şu anda arızalıysa kendi hatasıdır.

Geçen yıl aldığım ve oldukça memnun olarak kullandığım bilgisayarımı, bugün termal bakım için bir teknik servise verdim. Ancak oradaki görevli, bilgisayarın elektrik almadığını ve sorunun Flex kablosundan kaynaklandığını söyledi. İddiasına göre Flex kablom zarar görmüş. Oysa bilgisayarı teslim ettiğimde sorunsuz bir şekilde çalışıyordu; hatta kendisi de cihazı benim yanımda açtı. Şu an ise bilgisayarın elektrik almadığını söylüyor.

Anakart şemasına baktığında, sorunun EDP ekran Flex kablosundan kaynaklandığını ve bu modelde kronik bir sorun olduğunu öne sürdü.

Benim anlamadığım nokta şu: Ekran Flex kablosu, bir bilgisayarın açılmasını ya da elektrik almasını gerçekten engelleyebilir mi? Bu konuda bilgili kişiler beni aydınlatabilir mi?

Inside ASUS TUF Gaming A15 FA507 - disassembly and upgrade options | LaptopMedia.com ilk fotoğrafta sol üst tarafta bakır soğutmaların üstünde kalıyor EDP Flex'i.
Hocam, normalde ekran flex kablosu sadece görüntüyle ilgili çalışır, bilgisayarın açılmasını engellemez. Ama ASUS TUF gibi modellerde bu kablo zarar görürse kısa devre yapıp açılmama sorununa neden olabilir. Yine de bu nadirdir; genelde ekran sorunları çıkarır. Servisin dediği doğru olabilir ama kesin anlamak için anakart ve kablo iyice kontrol edilmeli. Yani flex kablo açılmayı engelleyebilir ama genellikle ekranla ilgili problem yaratır.

Flex kablosunun görüntüyü etkilemesi normal ama cihazın hiç elektrik almamasını açıklamıyor. Cihazı çalışır halde teslim ettim, sorun serviste oluşmuş olabilir. Yarın gidip neden sadece bir görüntü kablosunun elektrik sorununa dönüştüğünü soracağım. Tanıdığınız güvenilir bir teknik servis varsa bu durumun mümkün olup olmadığını sormak isterim muhtemelende ekstra servis ücreti çıkartmaya çalışılacak sorun yoksa bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı