Çözüldü ASUS AC-51 modem alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

galibakutay

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2017
Mesajlar
30
Yer
İstanbul Beykoz
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, izlemiş olduğum videoda ki modemi satın almak istiyorum fakat satıcı yorumlarına baktım ve oldukça fazla kötü yorum gördüm. Çekim kalitesinden tutun bağlantı kopmalarına ve performans sıkıntılarına değinmişler. Gigabite ethernet özelliğinin olmadığını ve 802.11AC özelliği dışında hiçbir artısı olmadığını söylemişler. Bu ürünü almak isterken oldukça fazla kafa karışıklığına uğradım. Ben normal bir internet kullanıcısıyım LOL, CS:GO, R6 gibi oyunlar oynuyorum bu modem benim için ideal mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
 
Çözüm
AC750 kullanıyorum ve sanırım AC-51 ile aynı özelliklere sahip. TT VDSL'e bi anda geçtiğim için erken karar verip aldığım bir ürün. Ama şuan alsam Keenetic Extra DSL'i seçerdim. Neden dersen, Keenetic Extra DSL'de anten sayısı, arayüz ve genel özellikleri bakımından AC750'den daha üstün diye düşünüyorum. Ve fiyat olarak birbirlerine yakın cihazlar.
AC750'nin çekim gücünden bahsedersem, 2.4 GHZ alt kattan gayet güzel çekiyor o konuda bir sıkıntı yok ve benim modemi konumlandırdığım yer en berbat yer olmasına rağmen (TV ünitesi ile duvar arasında.) gayet güzel. 5 GHZ ise zayıf kalıyor tabi. Kablolu da kopma, ping, hız düşüklüğü hiç yaşamadım. Wireless hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü bilgisayarımda kullandığım adaptör çok kötü.
Genel olarak işlevi güzel ama sıkıntı çektiğim konulara gelecek olursam:
  • İstemci listesi. Modem arayüzünü kullanırken en çok baktığım yer hep modeme bağlı olan cihazlara bakmak. Bu modemde istemci listesine tıkladığımda bağlı olan kişileri doğru göstermesi için yenile tuşuna tıklıyorum. Sonra cihazların adını görmem gerekirken bana MAC adreslerini gösteriyor. Bunun çözümü ise yok. Bazen hiç gelmiyor adları bazen de bekleyince geliyor ya da ben bulamadım.
  • Bir diğer sitemim şu: Telefonlarımız 5 GHZ ağ gördüğü zaman direk yapışıyorlar bu güzel bir şey. Ancak modemden uzaklaşmanız gerektiğinde 5 GHZ bağlantısı kopuyor ve siz telefonu açmadan haberiniz dahi olmuyor bağlantının koptuğundan. Ondan sonra yapmanız gereken 2.4'e bağlanmak. Yani modemde "Band Steering" özelliği yok diye biliyorum. Keenetic'de ise mevcut. Bu sayede modeme yakınsanız otomatik olarak 5 GHZ, uzaksanız 2.4 GHZ bandında bağlanıyorsunuz. Yanlışsam düzeltin lütfen. Bu önemsiz gibi gözükebilir ancak telefonunuza bildirim gelmediği zaman can sıkıcı hale geliyor.
  • USB mevcut değil. Ağ destekli yazıcın yoksa tabletten veya telefondan yazıcıyı kullanmak sıkıntı oluyor.
Çekim kalitesi konusunda haklılar, bende kullanıyorum bu modemi 2 yan odadan çekmiyor. Bağlantı kopma ve performans konusunda bir sıkıntı yaşamadım hiç bağlantım kopmadı diyebilirim 2.5 yıldır kullanıyorum tek sıkıntım dediğim gibi çekim kalitesi.
 
O özelliği Türkiye'de kullanamazsın zaten 1GBPS 10GBPS gibi bağlantı hızları için geçerli.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim son olarak şu soruyu sorayım şu anki fiyatı 629'dan 399'a indirimi bulunmakta bu fiyata bu ürünü önerir misiniz yoksa başka ürünlere yöneleyim mi yöneliceksem önerdiğiniz fiyat performans modem var mı?
 
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim son olarak şu soruyu sorayım şu anki fiyatı 629'dan 399'a indirimi bulunmakta bu fiyata bu ürünü önerir misiniz yoksa başka ürünlere yöneleyim mi yöneliceksem önerdiğiniz fiyat performans modem var mı?

Hocam bu modemi herkes çok beğeniyor, hemde ne kadar çok önemsenmesede gigabit portlara sahip. Çekim alanı çok geniş deniyor ve olumsuz bir yorum hiç görmedim. Bu modeli de düşünebilirsiniz ben bunu alırdım şahsen.
 
Keenetic Extra DSL bakabilirsiniz.
 
Kullanıyorum. Rekabetçi oyunlar ile kablolu, video vs için kablosuz kullanıyorum. En uç yatak odada çok çekmiyor ama geri kalan yerlerde iyi çekiyor. Fena bir seçim değil ama archer vr300 daha iyi bir seçim olabilir.
 
ASUS AC-750 kullanıyorum. Ev 2 katlı yukarı kadar Wi-Fi çekmiyor. Ama evin diğer köşesinden balkona kadar 35 Mbps geliyor. Ki modemin bulunduğu yer balkona uzak. Ara 2 duvar televizyon falan giriyor. Ve önceden TD-W9973 V3 kullanıyordum. Loldee 15 ms alırken şu an 12 ms alıyorum.
 
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim son olarak şu soruyu sorayım şu anki fiyatı 629'dan 399'a indirimi bulunmakta bu fiyata bu ürünü önerir misiniz yoksa başka ürünlere yöneleyim mi yöneliceksem önerdiğiniz fiyat performans modem var mı?
Bu fiyata önermem. Tavsiyem yok çünkü tek bunu kullandım. 🙂
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı