Asus AI Suite I7 7700K Sıcaklık Ve Fan Devirleri

Keremmm

Decapat
Merhabalar. Asus AI Suite 3 programını kullanmaktayım. Fan ve pompa ayarlarını nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. İşlemci olarak: İntel 7700K kullanıyorum. Sıvı soğutucu olarak da: Cooler Master Masterliquid ML240L RGB modelini kullanmaktayım. Oyun oynarken işlemcimin sıcaklığı 54-58 dereceler de seyrediyor ve fan RPM hızları da 1700'de seyrediyor. Bu normal mi? Ne yapmalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Adsız.png
fan göstergesi.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler gayet normal. Benim sıcaklık değerlerim de bu şekilde. Biraz yaz aylarının etkisi vardır diye düşünüyorum. Fan ve pompa için ayar yapmaya gerek yok akıllı modda takılsınlar. :)

İşlemciniz gayet serin çalışıyor, fanın sesinden şikayetçi değilseniz ayar yapmaya gerek yok. Bu işlemciye sahip olup 70-75 derecenin altına indiremiyen çok kişi var. Fan sesinden şikayetçi iseniz ve radyatör fanı "CPU FAN" portuna takılı ise "Tool", "Fan Xpert" kısmından işlemci fanını seçip "Silent" moduna almanız yeterli.

İşlemciniz gayet serin çalışıyor, fanın sesinden şikayetçi değilseniz ayar yapmaya gerek yok. Bu işlemciye sahip olup 70-75 derecenin altına indiremiyen çok kişi var.
Pubg oynarken turbo moda alıyorum ve sıçaklık 53-58 oluyor tabi arada bir 60 dereceyi de görüyor ama o kadar sık değil.
Değerler gayet normal. Benim sıcaklık değerlerim de bu şekilde. Biraz yaz aylarının etkisi vardır diye düşünüyorum. Fan ve pompa için ayar yapmaya gerek yok akıllı modda takılsınlar. :)
Şuan da silent moda aldım ben. Akıllı moda nasıl alabilirim? :)

Sanırım işinize yarayacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fan Xpert kısmına girince alt kısım alt kısımda "Silent" var ona almanız gerekiyor, bu fanları biraz daha yavaş çalıştıracaktır ama ses konusunda ciddi fark yaratıyor.

Son düzenleme:
Sanırım işinize yarayacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fan Xpert kısmına girince alt kısım alt kısımda "Silent" var ona almanız gerekiyor, bu fanları biraz daha yavaş çalıştıracaktır ama ses konusunda ciddi fark yaratıyor.

Tamam ben hangi programın gösterdiği değerlere güveniyim bu nokta da? Sağ taraf da açık olan program Speccy.
sıcak.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı