redwon

Hectopat
Yer
samsun
Daha fazla  
Meslek
grafik tasarımcısı
RAM
CORSAİR 9-9-9-24 1600Mhz 8gb 4 adet
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA OCZ 480GB TR200 Serisi Sata 3.0 SSD
Ekran kartı
QUADRO PNY P620 2GB GDDR5
Anakart
ASUS P8Z77-V-LX
İşlemci
İ7 3770
Merhaba. ASUS AI Suite 2 programı ile Auto tuning yaptıktan sonra, video bile izleyemez oldum! Kasada stock fan var tam bir cahillik benim yaptığım pişmanım. Programı kaldırdım, BIOS'tan AI tweaker ayarlarını düzelteyim derken bozdum, BIOS'u resetledim, BIOS'u güncelledim bir türlü eski haline getiremedim. Video izlerken sıcaklık değerleri 100 dereceleri görüyor ve videoda yırtıklar oluşuyor. İşlemci kararsızlaştı. Stabil çalışmıyor birden 3,5 GHz oluyor sonra birden 1,5 GHz sonra 2,4 GHz oluyor. Sihirli bir dokunuşla PC eski haline döner mi?

Dosya Ekleri

• 03.jpg
    03.jpg
    210,9 KB · Görüntüleme: 52
  • o1.jpg
    o1.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 45
  • o2.jpg
    o2.jpg
    114,8 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS AI Suite 2 programında varsayılan profil yok defult etmek diye bir bölümde bulamadım format kesin çözer mi? Teşekkür ederim.

BIOS sıfırlama ve güncelleme işlemlerine rağmen sorun devam ediyorsa bence sorunun yazılımsal. Programı tekrar kurup içinde "varsayılan (default)" profili varsa onu yükleyin böylece ayarlarınız sıfırlanmış olur, format atmakta işe yarayacaktır ama son çare.

Peki sırasıyla ne yapmam gerekiyor format atmadan önce bir kez daha BIOS'u resetlemem gerekiyor mu?

BIOS sıfırlama ve güncelleme işlemlerine rağmen sorun devam ediyorsa bence sorunun yazılımsal. Programı tekrar kurup içinde "varsayılan (default)" profili varsa onu yükleyin böylece ayarlarınız sıfırlanmış olur, format atmakta işe yarayacaktır ama son çare.

Format attım ne yazık ki sorun hala devam ediyor. BIOS'tan AI tweaker ayarlarında XMP ayarlarını bozdum ve eski haline dönmüyor. BIOS'a reset attığım halde düzelmiyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

@Sekar format attım ne yazık ki sorun hala devam ediyor. BIOS'tan AI tweaker ayarlarında XMP ayarlarını bozdum ve eski haline dönmüyor. BIOS'a reset attığım halde düzelmiyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı