ASUS anakart mu bozuk yoksa ASUS yazılımları mı kötü?

  • Konuyu başlatan Piyeti
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 424

Piyeti

Decapat
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS'un Armoury Crate ve AI Suite yazılımları bir tek bende mi kötü çalışıyor yoksa herkeste mi berbat bu uygulamalar merak ediyorum.

1. Armoury Crate de Fan Xpert 2+dan otomatik fan ayarı yapınca kasa fanlarım normalde PWM olarak ayarlanırken oto ayardan sonra yine PWM modunda ama minimum çalışma hızını saçma sapan şekilde %100 belirlediği için %100'ün altına düşüremiyorum.
2. CPU fan hızını %20'ye de indirsem 3000 RPM ile dönüyor %100 yapsam da 3000 RPM dönüyor. Ayarımı dinlemiyor. Sıvı soğutma pompası olduğu için düşmüyor olabilir. O konuda yaptığı doğru mu yanlış mı bilmiyorum.
3. BIOS üzerinden PBO açınca öncesinde 5050 MHz de çalışan R5 7500F işlemcimi 5000 MHz'ye düşürüyor. PBO açınca yükselmesi gereken MHz nasıl düşüyor anlamadım.
4. BIOS belki yanlış yapıyordur diye AI Suite 3 üzerinden PBO kısmını açarak oradan PBO açtım. Restart atmamı istedi ve restarttan sonra işlemci hızı 0.52 GHz'ye düştü. evet şaka değil 0.52 GHz de başlangıç uygulamalarımın bile açılmasını 5 dk bekledim. Sonra PBO'yu BIOS'tan tekrar kapattım ve normal haliyle 5050 MHz ile PBO'lu halinden daha iyi şekilde kullanıyorum.
5. sistemin açılması 35 saniyeyi buluyor. EXPO açık 5600 MHz de RAM'ler ama yine de çok fazla olduğunu düşünüyorum.

Bu sorunlarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Bunları yaşayan var mı? Çözüm bulan var mı? Ya da benim anakartım mı bozuk :(

sistem donanımları:
Qp iCUE sistem (2 haftalık sistem)

Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB.
Sıvı soğutucu: Corsair H100 RGB 240mm.
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Anakart: ASUS Prime B650M-A II.
GPU: ASUS TUF Gaming 4070 OC.
RAM: Corsair Vengeance 32 GB 5600MHz.
SSD: Corsair MP600 Core XT 1TB.
 
Şu yapay zekayi entegre etmeye calismalari aşırı kotu. Benim msi da sapitti. Ec reset ile fanlar duzeldi. Firmalarin doğru duzgun entegre etmeden kullanima sunmamalari gerekiyor bence böyle şeyleri.
 
Bir ara ASUS H81 anakart kullanmıştım, şimdi ise ASUS TUF kullanıyorum hem Armoury Crate hem de AI Suite'i bu sayede tecrübe ettim ve evet anlattıkları kadar rezalet ve sorunlu.
 
Cevaplarınız için teşekkürler. İçime su serpildi valla :D iyi bişey değil tabi ama en azından 2 haftalık pc de böyle şeyler görünce iade etsem mi diye düşünürken artık böyle kabullenebilirim maalesef.
 
Hocam sizin RAM'ler kaç MHz'de çalışıyor? Ben Auto ayarda 4800MHz çalıştırabiliyorum, 6000MHz alınca sistem mavi ekran veriyor.
 
BIOS a girdiğinizde zaten hiçbiyere girmeden bile önce karşınıza çıkan ilk ekranda sol altta var EXPO. ordan enabled yaparsanız kendisi uygun seviyesini ayarlar.
Eve gidince bakacağım hocam.

BIOS a girdiğinizde zaten hiçbiyere girmeden bile önce karşınıza çıkan ilk ekranda sol altta var EXPO. ordan enabled yaparsanız kendisi uygun seviyesini ayarlar.
Ben de EXPO yazmıyor D ile başlayan bir şey var D I ve DII şeklinde ikisini de denedim ama mavi ekran yiyorum ya da başka sorunlar oluyor maalesef.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı