Çözüldü ASUS anakartım Realtek ses driveri görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MaxiGG

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

ASUS ROG B365-F anakart kullanıyorum. Anakartımın sitesinden bulup driverı indirdim ancak Realtek arama yerine yazınca veya Denetim Masası'nda gözükmüyor.
Bilgisayarımda hoparlör ve kulaklık kullanıyorum ve Realtek inince paneli açamasam bile kulaklık çalışmıyor ama Realtek silince ikisini de kullanabiliyorum.

Çözümü nedir ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Aşağıda ki görselde paylaştım, şu an kulaklığım işaretli ancak kulaklığımdan ses alamıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    7,8 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Çözüm
Sistemi yeniden başlatın. Olmazsa jakı çıkartın, Realtek ses yöneticisini açtıktan sonra jakı tekrar takın.

Realtek hoparlör seçili olduğundan emin olun, sağ tıklayıp varsayılan olarak bunu ayarlamalısınız.

Eki Görüntüle 1318881
Hoparlrün jak çıkarınca kulaklıktan ses geliyor, her iki jakta zaten takılı iken Kulaklıktan ses alamıyorum :(

Hoparlörün jakını çıkarınca kulaklıktan ses geliyor, her iki jakta zaten takılıyken kulaklıktan ses alamıyorum :(
Kulaklığın jakını takarken Realtek ses yöneticisi penceresi açık olsun, jakı taktığınızda pop-up çıkacak, oradan kulaklık seçeneğini seçin.

Kulaklığın jakını takarken Realtek ses yöneticisi penceresi açık olsun, jakı taktığınızda pop-up çıkacak, oradan kulaklık seçeneğini seçin.
Dediğiniz gibi yaptım. Ama şimdide hoparlörden ses gelmiyor. Hoparlör Jak'ı kasanın ön panele takılı. Kulaklık anakarta takılı.

Realtekte de ikisini bu şekilde ayarladım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    119,8 KB · Görüntüleme: 41
Dediğiniz gibi yaptım. Ama şimdi de hoparlörden ses gelmiyor. Hoparlör Jak'ı kasanın ön panele takılı. Kulaklık anakarta takılı.
Tam tersi olacak çünkü. Hoparlör arkaya, kulaklık öne.

Aynı anda mı ses almak istiyorsunuz?

Tam tersi olacak çünkü. Hoparlör arkaya, kulaklık öne.

Aynı anda mı ses almak istiyorsunuz?
Ama bu sefer kulaklığımın ses kalitesi düşmez mi?
Mesela müzik dinlerken masaüstünden hemen değiştirip hoparlöre geçmek istiyorum veya oyun oynarken yine aynı şekilde kulaklığıma geçmek istiyorum. Sürekli tak/çıkar yapmak istemiyorum Jakları.

Bu arada Realtek High Definition seçince ikisinden de ses gelmiyor. Hoparlör seçince ikisinden birinden ses geliyor :D
Sanırım 2 cihazıda hoparlör olarak görüyor onu ayarlayamadım bi türlü.

Ama bu sefer kulaklığımın ses kalitesi düşmez mi?
Mesela müzik dinlerken masaüstünden hemen değiştirip hoparlöre geçmek istiyorum veya oyun oynarken yine aynı şekilde kulaklığıma geçmek istiyorum. Sürekli tak/çıkar yapmak istemiyorum Jakları.

Bu arada Realtek High Definition seçince ikisinden de ses gelmiyor. Hoparlör seçince ikisinden birinden ses geliyor :D
Sanırım 2 cihazıda hoparlör olarak görüyor onu ayarlayamadım bi türlü.
Tak çıkar yapacağınız tek şey kulaklık jakı bu arada. Onun dışında, kulaklık jakını öne taktığınızda kalitenin düşeceğini sanmam.

Kulaklığı takacaksanız Realtek penceresini açıp takacaksınız. Onu çıkardığınızda da zaten hoparlörden ses gelecek.

Tak çıkar yapacağınız tek şey kulaklık jakı bu arada. Onun dışında, kulaklık jakını öne taktığınızda kalitenin düşeceğini sanmam.

Kulaklığı takacaksanız Realtek penceresini açıp takacaksınız. Onu çıkardığınızda da zaten hoparlörden ses gelecek.
Anladım hocam bu arayüzü kurcaliyim belki bulurum çok sağolun vaktinizi ayırdığınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı