Çözüldü ASUS anakartta DDR5 MC voltaj değeri yüksek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Doğukan Vrl

Kilopat
Anakart
ASUS b-650M-K
İşlemci
Amd Ryzen 7500f
Selamlar, aydınlatabilecek biri var mı acaba arkadaşlar? Sistem değerlerinde SoC voltaj gözüme çarpmıştı 1.28V'du 6000MHz çekip 1.23'e düşürdüm ama MC voltaj diye bir şey gözüme çarptı acaba normal mi değil mi diye araştırayım dedim pek bir şey bulamadım, yapay zeka da zararlı aman yüksek deyip duruyor ama stok ayarlar bu.

RAM'ler 6600MHz CL32 Patriot Viper Venom RAM, 6200MHz CL40 1.35v ön ayarını 6000MHz'e çekilmiş şekilde kullanıyorum şu an.
6200MHz üstü ön ayarlarda 1.40v kullandığı zaman MC voltaj 1.440'a çıkıyor bu arada ne olur ne olmaz diye kullanmıyorum.
Aydınlatabilen olursa çok memnun olurum.

Anakart: ASUS b-650M-K
İşlemci: 7500F.
RAM: 2x16 DDR5 6600MHz CL32 Patriot Viper
Ekran kartı: ASUS Dual 9060XT 16 GB.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    112,1 KB · Görüntüleme: 15
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    234 KB · Görüntüleme: 15
Çözüm
Efendim MC voltage RAM'ler ve işlemci arasındaki veri trafiğidir aslında. Burada olan şey ise çok güçlü olan RAM'lerinizin güçlü (çok güçlü değil ama güçlü) olan bir işlemciye ayak uydurma nidaları diyebiliriz. İşlemci RAM'den gelen veriyi almak için daha çok veri çekiyor. 6000'e çekilmiş şekilde kullanmanız sisteminiz için idealdir.
Efendim MC voltage RAM'ler ve işlemci arasındaki veri trafiğidir aslında. Burada olan şey ise çok güçlü olan RAM'lerinizin güçlü (çok güçlü değil ama güçlü) olan bir işlemciye ayak uydurma nidaları diyebiliriz. İşlemci RAM'den gelen veriyi almak için daha çok veri çekiyor. 6000'e çekilmiş şekilde kullanmanız sisteminiz için idealdir.

Çözüm

Hocam güzel açıklamışsınız teşekkür ederim, ne olur ne olmaz diye yine de RAM'leri 1.35V'dan 1.30V'a çektim haliyle MC biraz daha düştü ama MC voltajın 1.4'ün üzerine çıkmasında herhangi bir zarar olur mu zamanla acaba işlemciye?

1766166428504.png

İnternette bulduğum bir alıntı. Çözüm işaretlediğiniz için teşekkür ederim.

1.35 stok hocam indirmeniz gerekir derken yanlış mı yazdınız acaba? 1.30'a indirdim şu an zaten.

Üst sınırını 1.35'e ayarlamanızdan bahsediyordum. Bu RAM'leriniz için stock hız fakat attığım görselde de göründüğü gibi işlemcinin desteklediği hızın üstünde bir hız. Hani stockta kullanmanız bile işlemcinizi tam sınırında yoruyor yoruyor. Görselin kaynağı

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2624712

İnternette bulduğum bir alıntı. Çözüm işaretlediğiniz için teşekkür ederim.

Üst sınırını 1.35'e ayarlamanızdan bahsediyordum. Bu RAM'leriniz için stock hız fakat attığım görselde de göründüğü gibi işlemcinin desteklediği hızın üstünde bir hız. Hani stockta kullanmanız bile işlemcinizi tam sınırında yoruyor yoruyor. Görselin kaynağı.

Pardon hocam yanlış anlamışım MC şu an 1.35'lerde evet, ama eğer sadece MC voltajını BIOS'daki kendi satırından manuel olarak düşürmekten bahsediyorsanız denedim, ama yansımadı herhangi bir değişiklik. İşlemci ve RAM'lerin arasındaki MC bağını anladım bu arada sağolun 👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı