kadircanaltun
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle selamlar herkese. Başlıkta da belirttiğim gibi sistemimde HDD üzerinde kurulu oyunlarda anti-surge hatası almaya başladım. Fakat bu her zaman oluşan bir durum değil. Anakart üzerindeki SATA kablolarından HDD ile SSD SATA kablolarını değiştirdiğim zaman birkaç saat kadar normalde kapandığı oyunlarda kapanmıyor. Fakat belirli bir süre geçtikten sonra bu hata tekrardan oluşuyor. Aklıma gelen ilk sorun PSU ile alakalı bir sorun olduğu yönünde fakat görünürde herhangi bir problem yok. Ekran kartı ile alakalı bir şey olduğunu zannetmiyorum çünkü 1 hafta önce kullandığım GTX660 ile de aynı sorunu yaşıyordum. HDD üzerinde kurulu oyunları SSD ile henüz denemedim bugün içerisinde deneyeceğim. Sorunu geçici olarak çözdüğüm zaman bir OC işlemi uyguladım işlemciye, yine aynı sorun oluştu. Verdiğim OC ayarlarından mı yoksa HDD'den dolayı mı olduğu konusunda bir fikrim yok halen. 4.8GHz gibi bir ayar denedim 1.350V ile (biraz fazla kaçmış olabileceğini düşünüyorum fakat soğutucuya güvenerek böyle bir işlem yaptım). Fakat OC yapmadan önce de bu sorunu çokça kez yaşadım. Sistemi OC ayarları sabit şekilde kullanmadım hiç.
Sadece denedim fakat gündelik hayatta OC'lu şekilde kullanmadım. O sebeple sorunun OC'dan mı yoksa HDD'den dolayı mı olduğundan emin değilim. Aklıma gelen en belirgin sorunlar HDD ve PSU arasında. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sistemim şu şekilde:
Sadece denedim fakat gündelik hayatta OC'lu şekilde kullanmadım. O sebeple sorunun OC'dan mı yoksa HDD'den dolayı mı olduğundan emin değilim. Aklıma gelen en belirgin sorunlar HDD ve PSU arasında. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sistemim şu şekilde:
- i5 2500K.
- ASUS P8Z68-V LE.
- HyperX 2x4GB 1600MHz CL9 RAM.
- Cooler Master Hyper H410R soğutucu.
- MSI GTX1660 Super.
- Xigmatek 500W PSU.
Son düzenleyen: Moderatör: