ASUS Armoury Crate ve Aura Sync, MSI 3070 Ti Gaming X Trio ekran kartını görmüyor

TOLSTOYEVSK1

Decapat
Daha fazla  
RAM
32 GB DDR4 3200MHz CL16
Ekran kartı
RTX 3070TI Gaming X Trio
Anakart
Asus TUF GAMING B660M-Plus WIFI D4
İşlemci
Intel i5 12400F
Herkese merhaba. 2 senedir ASUS B660M Plus anakart ve MSI 3070 Ti Gaming X Trio ekran kartı kullanmaktayım. Bu ürünlerin yanı sıra, RGB özelliği barındıran, MSI MAG CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutması ve MSI Gungnir 111r kasanın stok fanlarını kullanmaktayım. Vatan Bilgisayar'da montajını yaptırdığım kasamın kablo panelinde tüm fanların adreslendiği bir RGB kontrol decki (aygıtın ismini unuttum) var. Kasamdaki fanları ve sıvı soğutucunun radyatöründeki fanları senkronize bir şekilde kasamın ön panelindeki RGB butonundan değiştirebiliyorum fakat bu değişikliklerden ekran kartımın üzerindeki LED'ler ve anakartımın üzerindeki küçük LED etkilenmiyor. Ekran kartımı mecburi olarak MSI Center üzerinden, anakartımı ise Armoury Crate üzerinden renklendiriyorum fakat her programın RGB modları aynı olmadığı için sabit 1-2 renk dışında tüm kasa içi bir uyum sağlayamıyorum.

Bilgisayarı topladığım günden beri Armoury Crate yazılımını gerek driver güncellemeleri için, gerekse fan hızı yapılandırması için sürekli kullanıyorum. Bilen bilir, Armoury Crate hatalarla dolu, berbat bir program. Armoury Crate'in sunduğu Aura Sync özelliğini kullanmaya kalktığımda ise hem ekran kartımı görmediğini hem de kasa içindeki fanları görmesine rağmen senkronizasyona dahil etmediğini görüyorum. Yani Aura Sync bana anakartımın üzerindeki, belli bile olmayan, küçücük bir LED'in kontrolü dışında bir şey sağlamıyor.

Bilgisayarımın ambiyansını 2 senedir anlattığım şekilde kullanıyorum ve bu durumdan bıktım. Tüm RGB kontrolcü programları kaldırıp, Armoury Crate'i tekrar kurmayı denedim işe yaramadı. Format atmayı denedim işe yaramadı. Farklı yazılımlar denedim işe yaramadı. Marka farklılığından sorun oluyor diyeceğim, diğer Armoury Crate kullanıcılarının farklı marka ekran kartlarını kontrol edebildiklerini görüyorum. Zaten MSI kasa, fan ve sıvı soğutucuyu senkronize kontrol edebilirken MSI ekran kartını kontrol edememem bu teorimi çürütüyor. Kasa içi stok fanlarım ve radyatör fanlarım RGB decke bağlı, ekran kartımı bağlamamın bir yolu yok mudur? Fanlar, anakart ve ekran kartımı (belki ileride alacağım RAM'leri) senkronize bir şekilde kontrol etmem için bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı