ASUS Aura ile G.Skill RGB sorunu

Fullmotion

Kilopat
Arkadaşlar sırf bu yüzden geçtiğimiz günlerde bilgisayara format attım. Aura yükledikten sonra G.Skill yazılımı işlevsiz kalıyor. Program üzerinden hiçbir şekilde RAM'lerin RGB ışıklarını kontrol edemiyorsunuz. Şu an Aura'yı silsem bile G.Skill programı işlevsiz. Bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında bir bilgim yok. 2 programı bir arada kullanma şansımız var mı?

3 yıl sonra yazıyorum ama nasıl çözdünüz?

Aura ile çakışıyor kullanılmıyordu o dönem. Kısa süre sonra Corsair Vengeance geçtim. Corsair iCUE ile ASUS ekipmanlarını sorunsuz kullanabildim. Şu an ne durumda bir bilgim yok.

Ben çözdüm hocam. Önce ASUS'un yazılım kontrolünden RAM'leri seçmeden çıkıyoruz. Sonra tüm ASUS programlarını siliyoruz. Sonra G.Skill'inde programını siliyoruz. Yeniden G.Skill programı yüklüyoruz. Restart atıyoruz PC'ye. Restarttan sonra G.Skill programı çalışıyor.

Asus ekipmaları ne ile kontrol ediyorsunuz? Ben bunuda denemiştim değişmiyordu renkler.

ASUS ekipmaları ne ile kontrol ediyorsunuz? Ben bunu da denemiştim değişmiyordu renkler.

ASUS anakartım var. Rengi ayarlanamiyor sadece elektrik gittiğine dair turuncu küçük bir ışık yakıyor. Yani ASUS ekipmanım yok. Ayrıca ASUS'un yazılımını hiç beğenmedim. Bir sürü gereksiz şey var RGB overclock kontrolü dişinda. Ve arka planda cidden çok yiyor. Onu kaldirdiktan sonra 76 tane uygulama olan arka plan islemlerim 55e düştü.

Sende ASUS ekipmanlarında RGB olmadığı için bunu yapmışsın. ASUS gibi firmanın bu kadar dandik bir yazılıma sahip olması cidden saçmalık. Corsair yazılım konusunda şuan hepsinden açık ara önde.

Mesela Logitech'in yazilimi var ASUS'tan belki daha iyi ama fare ayarlarini DPI tuş atamalarini RGB'leri falan hatirlamiyor uygulamayi açmadan. Çoğu marka bu konuda neden bu kadar sıkıntı yaşıyor anlamıyorum. NVIDIA, Cooler Master, Corsair yazılım konusunda iyiler.Asus'un yazılımı bu büyük markalar içinde gördüğüm en kötü yazılım olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…