Asus B350M-A sistem mavi ekran sorunu

SanadaYes

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce topladığım sistemde sürekli mavi ekran hatası almaktayım. Sistemin driverleri güncel, ekran kartı, BIOS vs. güncel. Mavi ekran hatalarını hep farklı farklı aldım. Minidump dosyası 1 tane gördüm. Hata donanımsal mı yoksa sistemden mi kaynaklı anlamadım. En fazla kasayı elime alıp bir test ettirebileceğim bir firmaya götürmek istiyorum. Öncesinde siz değerli dostlarla paylaşmak istedim, iyi günler.

Kurulu Sistem: Microsoft Windows 10 Pro 10.0.16299, 16299

Sistem Özellikleri
  • Anakart: Asus B350M-A DDR4 3200 MHz
  • RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) Flare X DDR4 3200Mhz CL14 1.2V AMD Ryzen Uyumlu Dual Kit Ram
  • İşlemci:Ryzen 5 1600 + kendi soğutucusu
  • SSD: Kingston HyperX 120 GB 500 okuma, 520 yazma olması lazım
  • Ekran Kartı: Asus ROG STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING
  • Power: Cooler Master 600wat 80 plus kasa ile birlikte aldım

1. Linkler:Minidump MaviEkran.rar
  2. AIDA64 AIDA64 Rapor.rar

Yardım lütfen.

DIMM 3 ve 4'e takılı gözüküyordu, ondan yan yana mı dedim. Ancak dediğiniz slotlar da yanlış dediğim slotlara takın.

Üzerine kurabilirsiniz sorun olmaz. Kendi kaldıracak zaten ama sizde kaldırabilirsiniz.
deniyorum hemen inşallah düzelir

deniyorum hemen inşallah düzelir
ramler doğru kardeşim attığım rapordada doğru gösteriyor?

sistemi yarın vatanbilgisayara götürüp test ettireceğim ilginiz için teşekkürler

RAM'ler nasıl takılmış resmini çekip paylaşın bakalım. Servise söylenenleri yaptıktan sonra düzelmez ise gönderirsiniz.
kitapçıkta gibi takılı kasa içi resim atmam için saatten dolayı şu an atamıyorum ama akşam baktığımda herşey doğruydu zaten ram testi yaptım sorun göstermedi

Dosya Ekleri

• 277725D9-12B1-41AB-BA3F-3639666E449E.png
    277725D9-12B1-41AB-BA3F-3639666E449E.png
    84,5 KB · Görüntüleme: 86
Resmi bekliyorum. Test etmenizi söylemedim zaten.

Resmi bekliyorum. Test etmenizi söylemedim zaten.
@Murat5038 Murat Bey sistemi vatanbilgisayar'a götürdüm. Donanımsal bir sorun olmadığını belirttiler. İşletim Sistem'inde sorun var dediler. Bende microsoftun resmi sitesinden Win10 Pro 64 Bit indirdim kurdum Oem Key aktif ettim sistemi kurduktan sonra driverları Asus-b350m-a anakart üzerinden güncel driverları indirdim ekran kartını ndvia sitesinden son sürüm indirip güncelledim bios'um güncel sistem boşta iken mavi ekran almıyor fakat oyunlarda alıyorum sistemi 1.gün sorunsuz kullandım 2.ci gün açtığımda Csgo'da mavi ekran aldım şu an güncel aida64 raporum ve son sistemden sonra minidump dosyamı paylaşıyorum incelerseniz sevinirim cevabınızı geç gördüm iş yoğunluğundan dönemedim istediğiniz resim ve mavi ekran hatasınınıda linkte atıyorum gece çalışıyorum cevabınızı bekliyorum AIDA64_Minidump.rar

Birde oyunlarda yüksek ping oluyorum Anakart eternet'te sorun olabilir mi ?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    856,2 KB · Görüntüleme: 80
  • 2.jpg
    2.jpg
    998,1 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Logitech aygıtlarını bir süre kullanmayın. Yazılımları yüklüyse kaldırın. RAM'ler doğru XMP ile en fazla kaça kadar çıkabiliyorsunuz?
Eski BIOS'a dönmek gerekebilir.
Ram’lerim XMP ile 3200mhz kullanıyorum. Logitech programını kaldırıyorum

Logitech aygıtlarını bir süre kullanmayın. Yazılımları yüklüyse kaldırın. RAM'ler doğru XMP ile en fazla kaça kadar çıkabiliyorsunuz?
Eski BIOS'a dönmek gerekebilir.
@Murat5038 Logitech programını kaldırdım. Denemek için oyuna girdim tekrar mavi ekran aldım. Minidump en son vereni paylaşıyorum. Minidump.rar

İnternet erişiminin olmadığını söylüyor. Bağlantı arada kopuyor mu? Ethernet sürücün güncel mi? GPU ısısı ne durumda bu mavi ekrandan önce ve sonra?

İnternet'im kopmuyor. Ethernet sürücüm güncel, GPU ısı değeri boşta 42 derece yükte oyunda 55 derecelerde yaklaşık 1 saat sonra tekrar mavi ekran aldım farklı farklı oluyor minidump ve resim paylaştım incelerseniz, sevinirim Murat bey Minidump2.rar

O kadar para verdim keyif alamıyorum bilgisayarımdan pişman olmak üzereyim

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    952,6 KB · Görüntüleme: 77
USB bağlantısı ile sıkıntı gözüküyor ancak sorun büyük ihtimal BIOS kaynaklı. Bir sonraki BIOS güncellemesini beklerim derseniz bu şekilde kullanmaya devam edin. Bekleyemem derseniz biraz riskli olan BIOS düşürme yapmanız gerekecektir.

BIOS'dan CSM enable yapıp kaydedin sonra Windows'dan bu işlemleri yapın:
3804-3402 BIOS düşürme.rar — RGhost — файлообменник
Linktekini indirin. Boş bir usb bellek takın, bootable aracını çalıştırın ve resimdeki olacak şekilde başlatın.

d7f8wef4we84f8wef.jpg

Ardından belleğe kopyalanacakları kopyalayın. Soru sorarsa Evet tıklayın.
BIOS'dan USB bootable yapın otomatik işlem başlayacaktır downgrade yapmaya. İşlemler tamamlanana kadar sakın bilgisayarı kapatmayıp bir tuşa dokunmayın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı