Çözüldü ASUS B450M A2'de 3 pinli 5V RGB girişi yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mgltkn10

Hectopat
Merhaba. Yeni bir sistem topladım. ASUS A21Plus kasa ve ASUS B450M A2 anakart aldım.
Kasanın içinden 3pinli 5V olarak sanırsam RGB kablosu çıktı ancak anakartımın üzerinde 3 pin girişi yok. Sadece 4 pinli CHA_FAN2 girişi var. Dönüştürücü mü almam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• IMG_3386.jpeg
    IMG_3386.jpeg
    100 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3387.jpeg
    IMG_3387.jpeg
    228,1 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sevgili dostum, senin kasandan çıkan ARGB 5V 3 pin. Senin anakartın (benim eski anakart) RGB 12V 4 pin destekliyor. Yani sadece tek renk yananlardan.
Kontrolcü alabilirsin. Kumandadan kontrol edebilirsin. Veya Corsair'in anakarta USB 2.0 üzerinden bağlanabilen ARGB Hub'ları var. Biraz tuzludur ama onlara da bakabilirsin. Razer'ın da var diye biliyorum ama ben Corsair'i öneririm.

Bu arada CHA_FAN2 ve CHA_FAN1 kasa fanlarına güç verir ve eğer destekliyorsa hızını ayarlar. CPU_FAN'ın kasa fanı versiyonu. RGB sistemlerle alakası yoktur.
Ek bilgi genellikle 4 pinli fanlar PWM yani hızı ayarlanabilirdir. 3 pinli fanlar ise kesinlikle hızı ayarlanamaz. Ya çalışır ya çalışmaz şekilde ayarlanabilir sadece.

Sevgili dostum, senin kasandan çıkan ARGB 5V 3 pin. Senin anakartın (benim eski anakart) RGB 12V 4 pin destekliyor. Yani sadece tek renk yananlardan.
Kontrolcü alabilirsin. Kumandadan kontrol edebilirsin. Veya Corsair'in anakarta USB 2.0 üzerinden bağlanabilen ARGB Hub'ları var. Biraz tuzludur ama onlara da bakabilirsin. Razer'ın da var diye biliyorum ama ben Corsair'i öneririm.

Bu arada CHA_FAN2 ve CHA_FAN1 kasa fanlarına güç verir ve eğer destekliyorsa hızını ayarlar. CPU_FAN'ın kasa fanı versiyonu. RGB sistemlerle alakası yoktur.
Ek bilgi genellikle 4 pinli fanlar PWM yani hızı ayarlanabilirdir. 3 pinli fanlar ise kesinlikle hızı ayarlanamaz. Ya çalışır ya çalışmaz şekilde ayarlanabilir sadece.

Son düzenleme:
Çözüm

Kusura bakma pc bilgim fazla yok peki argb rgb dönüştürücüsü alsam anakarta takabilirmiyim cha fan yerine veya başka yere dönüştürücüden sonra aura sync programından fan kontrolü yapabilirmiyim

Kusura bakma pc bilgim fazla yok peki argb rgb dönüştürücüsü alsam anakarta takabilirmiyim cha fan yerine veya başka yere dönüştürücüden sonra aura sync programından fan kontrolü yapabilirmiyim
Dostum önce şunu bir netleştirelim. CHA Fan ile RGB farklı şeyler. Dönüştürücü işe yaramaz çünkü voltajlar farklı. Dediğim Corsair Commander gibi ürünleri almanız gerek. Ya da anakartı değişmeniz gerek ki önermem. Ya da hazır ayarları bulunan kumanda ile kontrol edilebilen daha uygun kontrolcüleri alacaksınız. Corsair Commander gibi ürünler yazılım ile kontrol etmenize olanak tanır. Yanılmıyorsam AuraSync destekliyordu.

Dostum önce şunu bir netleştirelim. CHA Fan ile RGB farklı şeyler. Dönüştürücü işe yaramaz çünkü voltajlar farklı. Dediğim Corsair Commander gibi ürünleri almanız gerek. Ya da anakartı değişmeniz gerek ki önermem. Ya da hazır ayarları bulunan kumanda ile kontrol edilebilen daha uygun kontrolcüleri alacaksınız. Corsair Commander gibi ürünler yazılım ile kontrol etmenize olanak tanır. Yanılmıyorsam AuraSync destekliyordu.
Hocam tamam simdi anladım anakartın üstünde 1 tane rgb heater soketi varmış görmedim ben cha fana takıyoruz sandım şimdi bir çoklayıcı alacağım ama kasa fanı 4 tane ayrı 3 tanede kasanın üst kısmına takmak istiyorum yani 1 sokete çoklayıcıyla 7 fan bağlayacağım sıkıntı olurmu çalışırmı

şimdi bir çoklayıcı alacağım ama kasa fanı 4 tane ayrı 3 tanede kasanın üst kısmına takmak istiyorum yani 1 sokete çoklayıcıyla 7 fan bağlayacağım sıkıntı olurmu çalışırmı
Fandan bahsediyorsanız evet takılır. Anakartınızda iki tane CHA_FAN girişi varsa havayı içeri üfleyenleri ve egzoz yani havayı dışarı üfleyenleri gruplandır. Bunu için bir tane "4 to 1" bir tane de "3 to 1" işinizi görecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı