ASUS B450M Dragon DDR4 sisteme RAM önerisi

Hocam yüksek ihtimal bunu alacağım, fakat bir sorum daha var.
Kule tipi bir soğutmam var, şu anki RAM'lerimin boyutuna bakarsam bir sorun olacağını sanmıyorum fakat yine de fotoğraf atacağım.

Bir sorun çıkmaz, rahatlıkla sığar diye düşünüyorum. Zaten şu andaki RAM'lerimin hiçbirisi soğutmanın fanına denk gelmiyor.
Mantıklı tercih.
Sorunuza gelirsek sanmıyorum , ama net bir şey söyleyemem , fakat bu risk diğer marka gruplarındada var . Bilgisayarı kapatıp fan durmuşken arasındaki boşluğa bakıp değerlendirmek daha doğru olur. Çalışır haldeyken çok net olmuyor .

işlemci ağırlıklı uygulamalarda yani CPU tabanlı uygulamalarda işlemcinin desteklediği bus hızından fazlasını kullanamazsınız .

Niye işlemci trip mi atmaya başlıyor çalışmam diye CPU tabanlı uygulama açılınca? Fabrikada şu program tu kaka onda desteklediğin bus hızının üstünde çalışma demişler herhalde. :D

Desteklenen maksimum frekans veya limit frekans diye bir şey yok Ryzen için. Zen 3 APU'lar ile 4800 MHz RAM bile kullanabilir.

Niye işlemci trip mi atmaya başlıyor çalışmam diye CPU tabanlı uygulama açılınca? Fabrikada şu program tu kaka onda desteklediğin bus hızının üstünde çalışma demişler herhalde. :D

Desteklenen maksimum frekans veya limit frekans diye bir şey yok Ryzen için. Zen 3 APU'lar ile 4800 MHz RAM bile kullanabilir.
Şirket bellek hızını neden yazmış ozaman, madem işlemciler anakartın desteklediği frekansı kullanıyorsa neden kendisi bir bellek frekansına sahip , boşuna yazmışlar onu oraya ne gerek vardı ki ?
CPU tabanlı bir uygulamada CPU kendi frekans kapasitesi ne ise onu kullanabilir , özellikle CPU tabanlı bir uygulamada verilen her veri her veri işlemciden geçer ,3200 ise 3200 , 2666 ise 2666 , ne ise odur .

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-22-15-46-41-288_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-03-22-15-46-41-288_com.android.chrome-edit.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 19
Şirket bellek hızını neden yazmış ozaman, madem işlemciler anakartın desteklediği frekansı kullanıyorsa neden kendisi bir bellek frekansına sahip , boşuna yazmışlar onu oraya ne gerek vardı ki ?
CPU tabanlı bir uygulamada CPU kendi frekans kapasitesi ne ise onu kullanabilir , özellikle CPU tabanlı bir uygulamada verilen her veri her veri işlemciden geçer ,3200 ise 3200 , 2666 ise 2666 , ne ise odur .
R9 5950X için bile 3200MHz yazıyor, R9 9950X3D içinde 5600MHz.

Ama daha yüksek frekanslı bellek kullanıldığı zaman bir verim artışı mevcut. Neden koyuyorlar bilmiyorum ama işlemcilerin sınırladığı filan yok doğrusu.

Çünkü 3200 MHz garanti edilen hız, daha üstü overclock ile elde ediliyor.

ASUS B450M Dragon DDR4 anakartlı, R5 5600 işlemcili bilgisayarım için 16 GB RAM önerisi almak istiyorum. Corsair LPX istemiyorum, zaten halihazırda var ve sorun çıkartıyor. Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Eki Görüntüle 2451323

Goodram'den uzak durmanızı öneririm 1 sene oldu bugün RAM'lerden 1 tanesi yandı.

ASUS B450M Dragon DDR4 anakartlı, R5 5600 işlemcili bilgisayarım için 16 GB RAM önerisi almak istiyorum. Corsair LPX istemiyorum, zaten halihazırda var ve sorun çıkartıyor. Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Eki Görüntüle 2451323

G.Skill tercih ederseniz daha memnun kalırsınız.

R9 5950X için bile 3200MHz yazıyor, R9 9950X3D içinde 5600MHz.

Ama daha yüksek frekanslı bellek kullanıldığı zaman bir verim artışı mevcut. Neden koyuyorlar bilmiyorum ama işlemcilerin sınırladığı filan yok doğrusu.
Lütfen temel frekansla ile karıştırmayın . İkisi farklı amaca hizmet eder. 9950x3d 4.3 GHz temel frekansa sahiptir , 5.7 GHz ye kadar artırılabilir ancak bellek hızı 5600 mhzdir .
Bellek hızı sabittir .
Ramlerinde karşısında mesela 32GB DDR4 6400MHz yazar . (6400MHz) Bakınız GHz değil MHz. . Bu sebepten işlemci CPU tabanlı bir uygulamada bellek frekansı 5600 olması dolayısıyla 5600 de kullanırsınız raminizide . Temel frekans farklı olay.

Çünkü 3200 MHz garanti edilen hız, daha üstü overclock ile elde ediliyor.
Oc ile elde edilen bellek değil temel frekanstır , yukarda açıkladım olayı , ramlar ise bellek hızı üzerinden çalışır , Oc yaparak işlemcinizin temel frekansını yükseltirsiniz , bellek hızı yükselmez. Ramlerde işlemcinin bellek hızını baz almak durumundadır,karşısındada yazar .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı