GHz'nin üzerine çıkabilirsiniz. MHz, CPU'ların fiziksel titreşimleri ve saat hızları ile sınırlıdır. GHz.
3200 MHz olan bir CPU teorik olarak saniyede 3, 2 milyar döngü yapar, bu sabittir, sanırım biraz araştırdınız şu an biraz daha doğru konuştunuz. Temel frekansda da size performansı hissettirecek olan bir etkendir burası farklı bir konu, temel frekansa yapmış olduğunuz müdahalelerle attığınız ekrandaki değerler değişir, bu konu farklı ama 3.2 milyar döngü 3.2 milyar döngü dür, saat hızıyla oynayabilirsiniz.
Yanlış bilgi veren ben değilim, gerekli açıklamayı yaptım, GHz'nin üstünde belirli bir etkiye çıkarsınız, performansınız artar evet ama MHz artmaz, arttığını gösteren bir tabloda yoktur. Döngü sayısı aynıdır.
Güzel kardeşim senin sorunun burada ortaya çıkıyor zaten , diyorsunki pratikte neyin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum, senin sorunun başkasından daha iyi bilmek . Milyon tane oc denemesi yapmışsın oda nerden baksan aralıksız 10 dakika bir yapsan 660 gün yapar , ama sen kafanı yorma fakat okadar denemene rağmen artan değerin MHz(bellek frekans) olduğunu değilde GHz(temel frekans) olduğunu anlayamamışsın . Pratikte GHz frekansı arttığı zaman performans artar ancak pratikte MHz artabilirse oda artardı fakat hiç bir şirket MHz değerinin artırılmasına müsade edilecek şekilde bir yonga üretmez .Saat hızı ne kadar yüksek olursa CPU belirli bir sürede o kadar fazla döngü gerçekleştirebilir, bu da teorik olarak daha iyi performansa yol açar, bunu artırmak istiyorsan yeni bir işlemci alabilirsin .bunun dışında bana ömrünü anlatmana gerek yok benim yaşım 30 , senin ömrün sana kalsın .Aynen araştırma yaptım, İnternet'te ne gördüysem onu yazdım buraya.Ben sayısız araştırma yaptım zaten. 4 farklı bellek kiti üzerinde milyon tane farklı oc denemesi yaptım. En ufak zamanlamanın dahi performansa etkisini ölçtüm. Pratikte neyin ne olduğunu senden iyi biliyorum merak etme. Teorik bilgiyle sallamakla olmuyor o işler. Ki doğru olmayan teorik bilgiyle.
karşıma çıkan ilk video oc yapılmış voltaj artırılmış , video sonunda hangi değerler artmıs gözünü açıp bakabilirsiniz , videolara açığım , bu şekilde programla denenmiş destekli video dilediğinız kadar atabilirsiniz. GHz artar , GHz başka MHz başkaÇeşitli video ve forumlarda 5600u 3600-4kmhzyle kullanmaktan fazlaca bahsediliyor tum bu overclock yapan kisiler sizofren ve yapmadiklari bir overclockdanmi bahsediyorlar?
Ayni zamanda 5600u 3200MHz ve 3600MHz'yle test ettikleri onlarca video var eğer ki dediğiniz gibi 5600 3600MHz'yi kullanamasaydi ayni fpsi yada daha yuksek CL'nin dezavantajı olarak daha düşük FPS vermesi gerekmez miydi?
karşıma çıkan ilk video OC yapılmış voltaj artırılmış, video sonunda hangi değerler artmıs gözünü açıp bakabilirsiniz, videolara açığım, bu şekilde programla denenmiş destekli video dilediğinız kadar atabilirsiniz. GHz artar, GHz başka MHz başka
Ayni zamanda 5600u 3200MHz ve 3600MHz'yle test ettikleri onlarca video var eğer ki dediğiniz gibi 5600 3600MHz'yi kullanamasaydi ayni FPS'i ya da daha yuksek CL'nin dezavantajı olarak daha düşük FPS vermesi gerekmez miydi?
Zentimings uygulaması işlemci döngüsünü göstermezYani yanlış bilgi konusunda bu kadar ısrarcı olununca dayanamadım ben de kanıtlamak istedim. Üstelik internette birçok örneği bulunmasına rağmen hâlâ ısrarla yanlışın savunulması çok garip.
Sözde araştırma yapmayan, yanlış bilgi paylaşan @The Prodigy kardeşimin desteği sayesinde:
Eki Görüntüle 2451655
Üstelik bellekleri 4733 MT/s ile de çalıştırabiliyorum. Ancak görseldeki gibi 1:1 şeklinde olmuyor. Bu şekilde daha performanslı olduğu için böyle kullanıyorum.
Burda paylaşılan değerleri sana anlatayım ,arkadaş sanki ispatmış gibi atmış ben açıklayım . ZenTimings size ram bellek zamanlamalarını, voltajlarını ve dram parametrelerini gösterir ,temel frekansa oc yaptığınız zaman değişen dram parametrelerini izlemenizi sağlar . Sadece budur , MHz değerleriniz GHz değerlerinizin performansına göre maksimum belirtilen sınıra yükselebilir . Diğer bir deyişle işlem MHz değeri 3.2 MHz değilde 3.6 MHz olsaydı temel frekansı 5,5 belkide 6 GHz lere çekmekte mümkün olabilirdi , bu bir örnek .Yani yanlış bilgi konusunda bu kadar ısrarcı olununca dayanamadım ben de kanıtlamak istedim. Üstelik internette birçok örneği bulunmasına rağmen hâlâ ısrarla yanlışın savunulması çok garip.
Sözde araştırma yapmayan, yanlış bilgi paylaşan @The Prodigy kardeşimin desteği sayesinde:
Eki Görüntüle 2451655
Üstelik bellekleri 4733 MT/s ile de çalıştırabiliyorum. Ancak görseldeki gibi 1:1 şeklinde olmuyor. Bu şekilde daha performanslı olduğu için böyle kullanıyorum.
Milyon tane oc denemesi yapmışsın oda nerden baksan aralıksız 10 dakika bir yapsan 660 gün yapar
okadar denemene rağmen artan değerin MHz(bellek frekans) olduğunu değilde GHz(temel frekans) olduğunu anlayamamışsın .
Ben birşeyin artmasını beklemiyorum , 1 saattir bunu anlatıyorum , arkadaş ısrarla işlemcinin MHz değeri yani bellek değerinin oc ile değişebildiğini ben ise değişen değerin MHz değil GHz olduğumu anlatıyorum , ama anlamak istemeyen bir grup ile karşı karşıyayım .Attığınız videoda zaten GHz overclock yapiliyor neyin artmasini bekliyordunuz ki?
Sirf bu mantikdan yola çıkarsanız bile sonuç gayet net değil mi?
Attığınız videoda zaten GHz overclock yapiliyor neyin artmasini bekliyordunuz ki?
Sirf bu mantikdan yola çıkarsanız bile sonuç gayet net değil mi?
MCLK, FCLK, UCLK gibi terimlerin ne olduğunun farkında mısın? O frekansların ne anlama geldiğinin?Zentimings uygulaması işlemci döngüsünü göstermez
Burda paylaşılan değerleri sana anlatayım ,arkadaş sanki ispatmış gibi atmış ben açıklayım . ZenTimings size ram bellek zamanlamalarını, voltajlarını ve dram parametrelerini gösterir ,temel frekansa oc yaptığınız zaman değişen dram parametrelerini izlemenizi sağlar . Sadece budur , MHz değerleriniz GHz değerlerinizin performansına göre maksimum belirtilen sınıra yükselebilir . Diğer bir deyişle işlem MHz değeri 3.2 MHz değilde 3.6 MHz olsaydı temel frekansı 5,5 belkide 6 GHz lere çekmekte mümkün olabilirdi , bu bir örnek .
Verdigim misali görmüyormusunuz yoksa işinize mi gelmiyor anlamadim.Ben birşeyin artmasını beklemiyorum , 1 saattir bunu anlatıyorum , arkadaş ısrarla işlemcinin MHz değeri yani bellek değerinin oc ile değişebildiğini ben ise değişen değerin MHz değil GHz olduğumu anlatıyorum , ama anlamak istemeyen bir grup ile karşı karşıyayım .