ASUS B450M K2 ile Ryzen 5 5600 4.8 GHz yapılabilir mi?

Ryzen 5600'ü 4800 GHz yapsam kaldırır mı?
Bir şansınızı deneyin hocam. VRM ve mosfet soğutması olmadığı için anakarttan beklentim pek yok doğrusu ama serin bir kasanız varsa denemekten zarar gelmez. OCCT ile sıcaklıklara bakılıyordu oranın.

Bir şansınızı deneyin hocam. VRM ve MOSFET soğutması olmadığı için anakarttan beklentim pek yok doğrusu ama serin bir kasanız varsa denemekten zarar gelmez. OCCT ile sıcaklıklara bakılıyordu oranın.

Hocam deniyemiyorum ki şöyle. Benim kule tipi soğutucum var Performax perfan120h. Eğer anakart kaldırabiliyorsa 360mm sıvı soğutucu geçeceğim. Bu fan sıkıntılı ve ani sıcaklık artışlarında aniden kapanıyor maalesef işlemci 90 dereceye geliyor. Normalde gelmez 75-80 dereceleri geçmez 4800'de.

Ryzen 5600'ü 4800 GHz yapsam kaldırır mı?

Başlığı yapanın eline sağlık 4.4 GHz Max hızı zaten. Ellemeyin başlığı zaten yazmışım adamakıllı.

Aynı işlemciyi ben B550 Gaming Carbon'la zor yapıyorum. Bence uzun vadeli bir şey olarak görme. 130W görünce hayal kırıklığına uğrarsın.

Soracak olursan Max 4825MHz 1.35v gördüm stabil olarak. Bunu 150W çekerek yapti. Phantom Spirit sağ olsun 88 derecede tuttu.

Hocam deniyemiyorum ki şöyle. Benim kule tipi soğutucum var Performax perfan120h. Eğer anakart kaldırabiliyorsa 360mm sıvı soğutucu geçeceğim. Bu fan sıkıntılı ve ani sıcaklık artışlarında aniden kapanıyor maalesef işlemci 90 dereceye geliyor. Normalde gelmez 75-80 dereceleri geçmez 4800'de.
Fan düzgün işini yerine getiremiyorsa ilk onu bir değiştirmeniz lazım. 360mm sıvı soğutucu şahsen fazla. R5 5600 ne kadar OC yapabilirsiniz ki? Yapsanız bile anakart eninde sonunda sıcaklığı sona gelicek.
Soğutucu olarak kaliteli bir kule tipi doğrusu işinizi görür ama size kalmış kaliteli çift veya üçlü fanlı sıvı soğutma.

Fan düzgün işini yerine getiremiyorsa ilk onu bir değiştirmeniz lazım. 360mm sıvı soğutucu şahsen fazla. R5 5600 ne kadar OC yapabilirsiniz ki? Yapsanız bile anakart eninde sonunda sıcaklığı sona gelecek.
Soğutucu olarak kaliteli bir kule tipi doğrusu işinizi görür ama size kalmış kaliteli çift veya üçlü fanlı sıvı soğutma.

360mm alma sebebi 1 yıla DDR5 sistem geçeceğim diyeydi de anakart overclocka el verişli değilse şu an almam soğutucu. Teşekkür ederim.

Bir şansınızı deneyin hocam. VRM ve MOSFET soğutması olmadığı için anakarttan beklentim pek yok doğrusu ama serin bir kasanız varsa denemekten zarar gelmez. OCCT ile sıcaklıklara bakılıyordu oranın.
Hocam arkadaşın konusu bittiği için ufak bir soru sormak istiyorum 5 5600 B550M DS3H 1.193v 4700GHz değeri nasıl? Çok uzun süredir böyle kullanıyorum ama geçen oyunda değerlere bakayım dedim vsoc mos değeri 73 derece gördü 20dakika içinde ve stabil kaldı aralıksız 10 saat CS2 oynadığımda olmuştur. Bence müthiş değerler siz ne diyorsunuz ya da diğer arkadaşlar?

Hocam arkadaşın konusu bittiği için ufak bir soru sormak istiyorum 5 5600 B550M DS3H 1.193v 4700GHz değeri nasıl? Çok uzun süredir böyle kullanıyorum ama geçen oyunda değerlere bakayım dedim vsoc mos değeri 73 derece gördü 20dakika içinde ve stabil kaldı aralıksız 10 saat CS2 oynadığımda olmuştur. Bence müthiş değerler siz ne diyorsunuz ya da diğer arkadaşlar?
73 derece gayet güzel ve soğuk sayılır. CPU'nun silikonu sağlam ise dahada gideri olur. Tabi uzmanı olan AceTeq hocama sorun.
CPU OC yapma işleri dalım değil, soğutma kısmında fikir verebiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı