Çözüldü ASUS B550 Prime anakart R5 5600X ile uyumlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
0

Tuncay AKSU

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 gb
İşlemci
ryzen 5 5600x
Ryzen 5 5600X sipariş ettim fakat B550 anakart ile uyumlu olacağı yazmasına rağmen BIOS Update gerekiyor gibi şeyler görüyorum. Bu doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarcı tanıdığım var onda 3. nesil işlemciler mevcut.
3. nesilden kastınız Ryzen 3xxx serisi bir işlemci ise evet, onu takıp güncelleyebilirsiniz.

5600X için 1004 ve sonrası bir BIOS sürümü kurmanız yeterli.

Gerekli BIOS'a buradan ulaşabilirsin.

En son çıkanı kurmayın, BETA çünkü o.

Sondan bir önceki BIOS'u kurun, yani o da 2423 sürümü. Bu BIOS'u kurduğunuzda 5600X ile kullanıma hazırsınız.

Screenshot_2022-02-14-23-31-34-678_com.android.chrome.jpg
B550 anakartlar doğrudan uyumlu diye biliyorum.
Hayır hepsi değil. Bazıları hâlâ fabrika çıkışlı "3rd Gen Ready" yazılı kutuyla geliyor ve bunlarda BIOS güncellemesi yapmak zorundasın. "5000 Ready" yazanlarda tak-çalıştır yapılabiliyor sadece.

Eline gelen anakartın kutusunda 5000 Ready yazıyorsa tak çalıştır yapabilirsin. 5000 Ready yazmıyorsa BIOS update yapmalısın.

Hayır hepsi değil. Bazıları hâlâ fabrika çıkışlı "3rd Gen Ready" yazılı kutuyla geliyor ve bunlarda BIOS güncellemesi yapmak zorundasın. "5000 Ready" yazanlarda tak-çalıştır yapılabiliyor sadece.
PRIME B550-PLUS|Anakart|ASUS Türkiye

Anakart sitesinde 3. nesile hazır diyor, yani senin dediğin gibi sanırım BIOS güncellemesi gerekiyor.
Anakart sitesine bakmadığım için ve aklımda genel olarak B550 anakartlar hazır olarak geliyor diye biliyordum.

NOT: ASUS'un Türkiye sitesinden girmeyiniz, kendileri Türkiye linkli sitelerinde sayfaları güncellemiyor ve bazı şeyler eski kalıyor. Bir örneği yaşadım. :) Bu anakart 5. nesil ile hazır diyor, global sitesinde.

1644868841785.png

Son düzenleme:

Eline gelen anakartın kutusunda 5000 Ready yazıyorsa tak çalıştır yapabilirsin. 5000 Ready yazmıyorsa BIOS update yapmalısın.
neresinde yazıyor acaba kutulu halde yanımda duruyor

Kuru
Siteye yazmadıkları oluyor. Gigabyte B450M-S2H mesela "3rd Gen Ready" ibaresi olan kutuları satışa çıkarmasına rağmen sitesinde 2000 Ready yazıyordu :ROFL:

Kutunun ön yüzünü çevir orada yazar.
kutunun ön kısmında 3. gen ready yazıyor fakat bazı satış sitelerinde 5000 serisi için uygun diyorlar bios update yapmam gerekiyor desem riskli diyorlar anlamadım ki mediamarktan aldım bunu satış adamına destek adamına sordum uyumlu dediler anlamıyorum yarın işlemcim gelicek tak çalıştır yapıcam bazıları da tak çalıştır yapsan bile mod ister diyorlar kafam allak bullak oldu

Kutunun ön kısmında 3. Gen Ready yazıyor fakat bazı satış sitelerinde 5000 serisi için uygun diyorlar BIOS update yapmam gerekiyor desem riskli diyorlar anlamadım ki MediaMarkt'tan aldım bunu satış adamına destek adamına sordum uyumlu dediler anlamıyorum yarın işlemcim gelicek tak çalıştır yapıcam bazıları da tak çalıştır yapsan bile mod ister diyorlar kafam allak bullak oldu.
Soket olarak uyumlu, uygun BIOS'u yüklersen de uyumlu. Kutuda 3rd Gen Ready yazıyorsa tak-çalıştır yapamazsın.

Anakart modelin nedir?

asus prime b550 plus
Soket olarak uyumlu, uygun BIOS'u yüklersen de uyumlu. Kutuda 3rd Gen Ready yazıyorsa tak-çalıştır yapamazsın.

Anakart modelin nedir?
asus prime b550 plus bazıları riskli diyor bios update o konu doğru mu yalan mı anlamadım anakart modelini internete yazdığımda bios sürümleri çıkıyor karşıma indirme linkleri ile beraber

ASUS Prime B550 Plus.

Bazıları riskli diyor BIOS update o konu doğru mu yalan mı anlamadım anakart modelini internete yazdığımda BIOS sürümleri çıkıyor karşıma indirme linkleri ile beraber.
Servis yolu gözüktü, BIOS Flashback tuşun da yok :( Ya da MediaMarkt ile iletişime geç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı