ASUS B560M-A anakarta hangi işlemci alınmalı?

Nesta

Hectopat
Merhabalar. Başlıktaki anakartıma iki işlemci düşünüyorum. Şu an kullandığım i3-10100F.
Almak istediğim işlemciler şöyle;
  • 11400F
  • 11600K

Bu iki işlemci ile ilgili araştırmaları yaptım ama anakartıma hangisi daha iyi olur? Ve 11600k OC yapılıyormuş overclock tavsiye edilir mi? Anakartım overclock yapmaya müsait midir?

Not: Şu an Dark X123 kule tipi soğutucu kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Başlıktaki anakartıma iki işlemci düşünüyorum. Şu an kullandığım i3-10100F.
Almak istediğim işlemciler şöyle;
  • 11400F
  • 11600K

Bu iki işlemci ile ilgili araştırmaları yaptım ama anakartıma hangisi daha iyi olur? Ve 11600k OC yapılıyormuş overclock tavsiye edilir mi? Anakartım overclock yapmaya müsait midir?

Not: Şu an Dark X123 kule tipi soğutucu kullanıyorum.
O soğutucu ile 11600k'yı soğutamazsın. OC yapmayacaksan 11600K'yı almanın bir mantığı yok zaten B560 Anakartın var ve CPU OC yapılmıyor. 11400F'e geçmek performans arttıracaktır.

B serisi anakart ile işlemciye overlock yapamazsın, ileride Z serisi karta geçme gibi bir planın varsa 11600K düşünülebilir. Ben 12400F tavsiye ederim, tabii kullanacağınız karta ve sistemden beklentinize göre de değişkenlik gösterebilir yapacağınız işlemci tercihi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B560 yazıyormuş başlıkta görmedim kusura bakmayın, 11400F düşünülebilir o taktirde.

B serisi anakart ile işlemciye overlock yapamazsın, ileride Z serisi karta geçme gibi bir planın varsa 11600K düşünülebilir. Ben 12400F tavsiye ederim, tabii kullanacağınız karta ve sistemden beklentinize göre de değişkenlik gösterebilir yapacağınız işlemci tercihi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Galiba halihazırda anakartı var. Yoksa zaten başka seçeneklere yönelmesi daha mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı