Çözüldü ASUS D509 fanları yavaş dönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alestaa

Decapat
Daha fazla  
ASUS D509'da Ryzen 3 3250U Radeon Graphics laptopum var. Bu cihazda my ASUS üzerinden fan testi yaptığımda fanlar acayip hızlı çalışıyor. Ama normal kullanımda o hızlara hiç çıkmıyor. Oyun oynarken o hızlara nasıl eriştirebilirim? Çünkü oyunda sırasında şarjdayken CPU sıcaklık 90/100 derece arasında oluyor, bu sebepten FPS çökmeleri yaşıyorum.

Çözüm
My ASUS yazılımında RPM değeri gözükmüyor mu? Sıcaklıklar çok yüksek, macunu yanlış uygulamış veya temizlikte sorun olmuş olabilir.

Hocam çözdüm bütün mevzu güç seçenekleri en yüksek işlemci durumum %100 olduğu için işlemci Turbo modda aşırı ısınıp frekans kısıyormuş bunu %99'a aldım ani FPS düşmeleri geçti. Çok ufak da olsa performans kaybı var ama korkunç FPS çökmelerinden iyidir:)

My ASUS yazılımında RPM değeri gözükmüyor mu? Sıcaklıklar çok yüksek, macunu yanlış uygulamış veya temizlikte sorun olmuş olabilir.
hocam 3194RPM de çalışıyor şuan fan
Testte Max hızında olabilir. Normal kullanımda da ona yakın seyrediyordur muhtemelen. Eğer arada ciddi fark varsa fan sorunludur ancak benim tahminim fan olması gerektiği gibi çalışıyor. Bakımlar ve macun değişimi ne zaman yapıldı?

Testte Max hızında olabilir. Normal kullanımda da ona yakın seyrediyordur muhtemelen. Eğer arada ciddi fark varsa fan sorunludur ancak benim tahminim fan olması gerektiği gibi çalışıyor. Bakımlar ve macun değişimi ne zaman yapıldı?

Hocam en son 2-3 day önce RAM yükseltmesi yaptırdım o zaman temizliği de oldu. Bir iki hafta önce macunu yenilettim aynı yere o sırada yine tozunu aldılar. Şunu fark ettim oyunlarda sıcaklık 90-100 hatta az önce 101 oldu bu sıcaklığa çıkınca frekans kısıp 0.44'e kadar düştüğüne şahit oldum. Not: My ASUS üzerinden fan testi yaptım sorun yok diyor ve evet hiçbir zaman test yaparken ki hıza ve gürültüye ulaşmadı oyun oynarken veya normal kullanımda.

Hocam en son 2-3 day önce RAM yükseltmesi yaptırdım o zaman temizliği de oldu. Bir iki hafta önce macunu yenilettim aynı yere o sırada yine tozunu aldılar. Şunu fark ettim oyunlarda sıcaklık 90-100 hatta az önce 101 oldu bu sıcaklığa çıkınca frekans kısıp 0.44'e kadar düştüğüne şahit oldum. Not: My ASUS üzerinden fan testi yaptım sorun yok diyor ve evet hiçbir zaman test yaparken ki hıza ve gürültüye ulaşmadı oyun oynarken veya normal kullanımda.

Hocam çözdüm bütün mevzu güç seçenekleri en yüksek işlemci durumum %100 olduğu için işlemci Turbo modda aşırı ısınıp frekans kısıyormuş bunu %99'a aldım ani FPS düşmeleri geçti. Çok ufak da olsa performans kaybı var ama korkunç FPS çökmelerinden iyidir:)

hocam 3194RPM de çalışıyor şuan fan

Çözüm
Hocam çözdüm bütün mevzu güç seçenekleri en yüksek işlemci durumum %100 olduğu için işlemci Turbo modda aşırı ısınıp frekans kısıyormuş bunu %99'a aldım ani FPS düşmeleri geçti. Çok ufak da olsa performans kaybı var ama korkunç FPS çökmelerinden iyidir. :)

%1 çok etki etmez gibi, Turbo Boost'u kapatarak çözebilirsiniz. Şu anki halinde yük altında sıcaklıklar kaç derece?

Hocam 3194RPM de çalışıyor şu an fan.

Yük altında kaç RPM ve maksimum kaç RPM?

Kardeşim şu linkteki program ile laptop fanını 4900 rpm e kadar kendin elle ayarlayabilirsin.

1727964432086.png

Bu 2 hizmeti kullanarak çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı