ASUS DSL AC51 ile 40 Mbps pakette yavaşlama

oguzcankok34

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, internetim 40 Mbps. Haftada 1 ya da 2 kere, bazen 5- 6 kere ınternet hızım düşüyor. Modemi kapatıp açıyorum, internet düzeliyor. Bunun sebebi nedir sizce? Modemim ASUS DSL AC51 modeli.

Muhtemelen CRC hatasından dolayı oluyordur. Hat değerlerinizi atar mısınız? Modem sürümünü de söyleyin.

Merhaba normalde internetim 75 Mbps internetim kopuyor diye SNR degeri ile oynadım 40 sabitledim ama 1 yıldır boyle kullanıyorum sorun yeni yeni olmaya başladı son 3 aydır.
Doananım sürümü 1.1.2.3_960

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 41
Merhaba normalde internetim 75 Mbps internetim kopuyor diye SNR degeri ile oynadım 40 sabitledim ama 1 yıldır boyle kullanıyorum sorun yeni yeni olmaya başladı son 3 aydır.
Doananım sürümü 1.1.2.3_960
Bu sürüm güzel ama tavsiyem 790 ya da daha altı bir sürüm kullanmanız. Kopmalar ne zaman başlıyor? Kararlılık ayarını otomatikte bırakın, saha dolabına uzaklığınız kaç metre gözüküyor?

SNR ayarı 15 de sabitliyorun SNR degeri 17'ye çıkıyor ayarlamassam hattım desteklemedigi için direk net gelmiyor ya da 1 dakika içerisinde sürekli kopuyor. Saha dolabına uzaklıgım 214 metre ama mahalle eski oldugu için altyapı kötü.

SNR ayarı 15 de sabitliyorun SNR degeri 17'ye çıkıyor ayarlamassam hattım desteklemedigi için direk net gelmiyor ya da 1 dakika içerisinde sürekli kopuyor. Saha dolabına uzaklıgım 214 metre ama mahalle eski oldugu için altyapı kötü.
İç tesisatınızda sıkıntı olabilir, SNR değerini otomatik bırakınca hızlar ne durumda oluyor?

Müstakil evde oturuyorum, binada port yok direkden gelen kablo ile baglanıyorum herhangi bir ek yok. Sadece modeme giren jack var onu da kendim çakmıştım.

Dosya Ekleri

• ss.png
    ss.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 39
Müstakil evde oturuyorum, binada port yok direkden gelen kablo ile baglanıyorum herhangi bir ek yok. Sadece modeme giren jack var onu da kendim çakmıştım.
SNR değerini 10 yapın ya da hızını 65 olacak şekilde ayarlayın, hangisi oluyorsa. Modem sürümünü de 790 ya da daha altını yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı